Při střelbě v kalifornském Sacramentu zemřelo nejméně šest lidí

Nejméně šest lidí přišlo o život při střelbě v centru města Sacramento v Kalifornii. Uvedla to místní policie. Dalších dvanáct osob utrpělo zranění. Incident, jehož okolnosti zatím nejsou jasné, se stal v neděli brzy ráno místního času.

Ke střelbě došlo ve čtvrti s velkým množstvím restaurací a barů. Policie na tiskové konferenci uvedla, že pálili nejméně dva pachatelé, kteří jsou stále na svobodě. Jejich motiv zůstává nejasný. Na místě zemřeli tři muži a tři ženy.

„Žádáme veřejnost, aby nám pomohla identifikovat podezřelé a poskytla jakékoliv informace, které by pomohly objasnit tento případ,“ apelovala náčelnice místního sboru Kathy Lesterová.

V prohlášení policisté informovali, že na místě činu nalezli „nejméně jednu střelnou zbraň a dvanáct obětí s různým stupněm zranění“. Několik bloků okolo místa čina policisté uzavřeli. Tamní úřady dosud nezveřejnily žádné podrobnosti o věku nebo totožnosti obětí, místo činu se podle policie táhne přes několik bloků a je „skutečně komplikované“. Část střelby zachytily policejní kamery.

Na sociálních sítích se bezprostředně po útoku objevilo video, podle kterého mělo nejdřív dojít k hromadné rvačce. Během ní měl začít neznámý člověk střílet. To potvrdila i Lesterová. 

Měsíc po jiné střelbě ve stejném městě

„Počty mrtvých a zraněných jsou těžko pochopitelné. Čekáme na další informace o tom, co přesně se při tomto tragickém incidentu stalo,“ uvedl na Twitteru starosta Darrell Steinberg. „Rostoucí násilí páchané střelnými zbraněmi je metlou našeho města, státu i národa a já podporuji všechny kroky k jeho snížení.“

K incidentu došlo o něco více než měsíc poté, co ve stejném městě muž zastřelil své tři děti a čtvrtou osobu, než si vzal život.