Policie odložila vyšetřování silné novoroční exploze v Přešticích na Plzeňsku, výbuch nikoho neohrozil

Silný novoroční výbuch na náměstí v Přešticích na Plzeňsku není trestným činem. Policie případ po více než půlroce odložila. Podle znaleckých posudků nešlo o trestný čin. Exploze byla podle Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje jen „na oko“,  potvrdila mluvčí plzeňské policie Ivana Jelínková.

Video, kde mohutný výbuch pyrotechniky ozářil celé náměstí v západočeských Přešticích, sdílely na sociálních sítích stovky lidí. Novoroční explozi, kterou způsobil jednadvacetiletý mladík zřejmě po domácku vyrobenou pyrotechnikou, řešila plzeňská policie.

„Na základě znaleckých posudků jsme věc odložili, protože se nejedná o trestný čin. Posudky ukazují, že lidem nehrozilo nebezpečí a vše bylo jen na oko jako podívaná,“ vysvětlila mluvčí Jelínková.

Plzeňská policie nedávno uzavřela i případ poranění dvou dětí při novoročním ohňostroji ve Městě Touškově na Plzeňsku. Za přestupek proti občanskému soužití musí firma, která ohňostroj zajišťovala, zaplatit peněžitý trest. Jeho výši určí městský úřad v přestupkovém řízení, firmě hrozí pokuta do 10 tisíc korun.