Tři dny sportování zdarma. Na některých brněnských sportovištích nemusejí po Vánocích lidé platit vstupné

Některá brněnská sportoviště se po Vánocích na tři dny otevřela veřejnosti zdarma. Do akce s názvem Dny sportovišť se od 27. do 29. prosince zapojilo dvanáct zařízení. Zájemci si mohou přijít zaplavat, zabruslit nebo třeba vyzkoušet lezeckou stěnu. A lidé mají o sportování velký zájem, například vstupy do bazénů si lidé rozebrali hned po spuštění rezervačního systému.

Brno už potřetí připravilo pro Brňany sportovní vánoční dárek. Do akce Dny sportovišť se zapojily stejně jako v loňském roce například Lázeňské a relaxační centrum Rašínova, Městský plavecký stadion Lužánky, Aquapark Kohoutovice, Kluziště za Lužánkami a Krytý plavecký bazén Ponávka.

V Aquaparku Kohoutovice si návštěvníci mohou vyzkoušet aquazorbing nebo se zapojit do mistrovství Brna v jízdě na tobogánu. Městský plavecký stadion Lužánky zase nabídne jízdu na paddleboardech a vodní trampolínu. V Lázeňském a relaxačním centru Rašínova si pak návštěvníci mohou odpočinout ve wellness nebo si zacvičit v posilovně.

Z dalších zapojených sportovišť nabízí například Stadion Sokola Brno I pro děti parkour nebo gymnastiku. Zdarma zabruslit si Brňané můžou v TJ Stadion, Sportovním a rekreačním areálu Kraví hora nebo DRFG Areně. Další nabízené aktivity zahrnují plavání v Sportareálu Družstevní, parní saunu v Bazénu Ponávka, lezeckou stěnu nebo minigolf.

„Díky velkému zájmu veřejnosti se letos rezervační systém pro Aquapark Kohoutovice a do lázní na Rašínově ulici spustil už 9. prosince,“ řekl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý (KDU-ČSL). Přes dva tisíce rezervací do plaveckých bazénů si lidé rozebrali téměř okamžitě. 

Na některá sportoviště se lidé nemusejí objednávat dopředu, ale je třeba počítat s tím, že všude je omezená kapacita. 

„Někteří lidé když musejí zaplatit relativně vysoké vstupné, tak na to sportoviště za celý rok ani nejdou. Nicméně když mají možnost si to vyzkoušet takhle zdarma, tak je to třeba chytí,“ dodal radní Jaroslav Suchý. A pak třeba do sportu víc investují. Více informací o rezervacích a sportovištích je uvedeno na internetových stránkách akce.