Srážka tramvají na Vinohradech zastavila provoz mezi Nuslemi a I. P. Pavlova

Na křižovatce ulic Bělehradská, Šafaříkova a Bruselská v Praze 2 se střetly tramvaje. Obě soupravy po nárazu částečně vykolejily, informovala policejní mluvčí. Lehce se zranilo sedm lidí, z toho šest dětí. Kvůli nehodě, k níž došlo kolem druhé hodiny odpolední, byl na více než dvě hodiny obousměrně přerušený provoz mezi Nuslemi a náměstím I. P. Pavlova.

Na místě nehody zasahovaly všechny složky záchranného systému. Záchranná služba ošetřila jednoho dospělého a šest dětí ve věku mezi osmi a deseti roky. „Všichni utrpěli jen lehká poranění v důsledku pádu při nárazu, u tří dětí se projevila stresová reakce,“ sdělila mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Původní zprávy hovořily o pěti zraněných.

Podle záběrů z místa nehody se střetla tramvaj jedoucí na lince číslo 11 směrem z centra se soupravou linky číslo 6 jedoucí z Nuslí. Jedna tramvaj má poškozený přední podvozek, druhá souprava je poškozena na boku zadního článku.

Okolnosti nehody vyšetřuje policie. „Pravděpodobně došlo k přehlédnutí směru výhybky,“ sdělila mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková. Společnost Ropid, která organizuje veřejnou dopravu v hlavním městě a okolí, na svém Twitteru jako pravděpodobnou příčinu uvedla špatně přehozenou výhybku.

Kvůli vyšetřování nehody a odstraňování následků uzavřela policie pro osobní dopravu Bělehradskou a Rumunskou ulici. V místě se tvořily dlouhé kolony aut. Krátce po 16:30 byl provoz opět obnoven a zpět na své pravidelné trasy se mohly vrátit i tramvaje 6, 11 a 23, které kvůli nehodě jezdily odklonem.