Mladíkovi hrozí za brutální napadení ochranky v pražských Butovicích až 12 let

Policisté navrhli poslat k soudu dva mladíky, kteří letos v dubnu brutálně napadli ochranku obchodního centra v pražských Butovicích. Za pokus o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví hrozí jednomu z nich až 12 let vězení, druhému útočníkovi obviněnému z výtržnictví pak dva roky. Oba muži se k činu přiznali.

„Kriminalisté ukončili vyšetřování návrhem na podání obžaloby Obvodnímu státnímu zastupitelství pro Prahu 5. Jeden z mladíků je stíhaný pro trestné činy ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví. Druhý je stíhán pro trestný čin výtržnictví,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

K incidentu došlo 6. dubna v podvečer v odpočinkové zóně za nákupním centrem. Skupina asi patnácti mladých lidí tam popíjela alkohol a odhazovala odpadky. Dva pracovníci ochranky nákupního centra je vyzvali, aby po sobě nepořádek uklidili.

Mladíky to ale popudilo natolik, že muže napadli. Ti skončili v péči přivolaných záchranářů. Jeden z nich byl zraněn těžce. „Napadený 29letý muž byl ošetřen a převezen do fakultní nemocnice v Motole na urgentní příjem,“ řekla v dubnu mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Policie nakonec obvinila dva muže ve věku 21 a 23 let, kteří se na útoku podíleli nejvíce. „Díky zveřejněné pátrací relaci apelovalo a naléhalo jejich blízké okolí na obviněné mladíky natolik, že se následně přihlásili kriminalistům sami a posléze se k brutálnímu útoku i doznali,“ dodal letos v červenci mluvčí Tomáš Hulan.