„Nejhorší díra republiky“ už nebude strašit řidiče. Pražská ulice U Seřadiště se dočká opravy

Technická správa komunikací opraví ulici U Seřadiště v Praze 10. Práce na pokládce nového povrchu vozovky mezi ulicemi Pod Vinným potokem a Moskevskou začnou v pondělí 29. října a potrvají do konce listopadu. Oznámila to mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. U řidičů nechvalně známá ulice U Seřadiště byla v anketě Výmoly.cz několikrát vyhlášena jako Nejhorší díra republiky.

„Součástí rekonstrukce bude i oprava vodovodního řadu, kanalizace, výměna poduličních sítí a uvažuje se i o opravě blízkého železničního mostu. Správce sítí ovšem svoji část opravy naplánoval až na rok 2020, proto jsme se rozhodli samotný povrch opravit provizorně v celém rozsahu sami už nyní,“ uvedl ředitel TSK Petr Smolka.

Nový povrch bude mít životnost tři roky, tedy do doby zahájení celkové rekonstrukce. Opravu 600 metrů dlouhé ulice technická správa rozdělila do dvou etap. Do 11. listopadu plánuje opravit úsek mezi křižovatkami s ulicemi Moskevská a Na Louži. Do konce listopadu dokončí zbývající úsek.

Výmoly v ulici U Seřadiště
Zdroj: Michal Krumphanzl/ČTK

Ulice U Seřadiště v Praze 10 bývala dříve nejrychlejší spojkou městských částí Michle a Vršovice. Opravu ulice přes deset let blokovaly nevyřešené majetkové vztahy. Ty se podařilo narovnat v minulém roce.

„Tahle ulice nás v celém projektu od jeho samotného počátku v roce 2011 doslova pronásleduje. I proto jsme rádi, že se podařilo narovnat vztahy, které její opravě bránily, a řidiči se tak v téhle nejhorší ulici v celé republice dočkají kvalitního povrchu,“ uvedl Petr Čaník, autor projektu Výmoly.cz, který každoročně vyhlašuje anketu o nejhorší výmol v republice.