Vydavatelství Mladá fronta nyní vede Karel Polcar

Praha - Vedení vydavatelství Mladá fronta od května převzal Karel Polcar, který naposledy působil jako obchodní ředitel ve švýcarském vydavatelství Ringier. Dvaatřicetiletý Polcar vystřídal Markétu Novákovou, která zůstává předsedkyní představenstva. Potřebu změn společnost odůvodňuje „dynamickým růstem“. Jeho součástí je také nástup Sylvie Lepiarczyk na pozici specialistky pro strategii. I ona donedávna zastávala vedoucí pozice v Ringieru. Firma o tom informovala v tiskové zprávě.

„Karel Polcar a Silvia Lepiarzyk jsou pro vydavatelství významnou posilou, stojí za nimi vynikající zkušenosti,“ uvedla zástupkyně Mf Pavlína Míčová.

Polcar před nástupem do Ringieru pracoval v marketingu skupiny Satrapa a ve firmě Utax. Lepiarczyk působila mimo jiné ve vedoucích pozicích ve společnostech Bertelsmann nebo Autohaus Verlag.

Vydavatelství MF vydává 45 periodik a 200 knižních titulů ročně. V roce 2007 dosáhlo obratu 800 milionů korun, za loňský rok očekává obrat víc než miliardu. Vydavatelství se mimo jiné specializuje na zdravotnické a dětské tituly. Vydává bezplatné tiskoviny: od roku 2007 ekonomický deník E15 a od letošního dubna regionální zpravodajský týdeník Sedmička.