Rock for People skončil. Třídí se odpad i řidiči

Letošní ročník Rock for Pepole skončil (zdroj: ČT24)

V Hradci Králové skončil jeden z největších českých festivalů – Rock for People. Navštívilo ho skoro třicet tisíc lidí. Organizátoři už uklízejí areál, odjíždějí poslední návštěvníci a policisté se v okolí zaměřili u řidičů na drogy a alkohol.

Už v noci na středu organizátoři rozebírali jednotlivá pódia. Zbývá roztřídit a odvézt odpad. Festival vyprodukuje kolem pěti železničních vagónů komunálního odpadu. Už v průběhu festivalu, se ale třídí plasty i papír.

Odjíždějící návštěvníci se na silnici setkávali s policejní kontrolou. Policisté se zaměřili na řízení v opilosti a pod vlivem omamných látek.

„Provedli jsme desítky kontrol vozidel, při kterých jsme v průměru za den odhalili pět řidičů pod vlivem alkoholu. Do současné doby nemám informace o tom, že bychom při odjezdu nebo příjezdu zachytili řidiče, který by řídil pod vlivem návykových látek,“ shrnul dopravní bilanci Jan Čížovský, mluvčí krajského ředitelství královéhradecké policie.  

Na Rock for People od 3. do 5. července vystoupilo téměř 170 kapel a interpretů. Největšími letošními taháky festivalu byli The Offspring a Massive Attack.