Šéfkuchař Petr Kováč oznámil kandidaturu na prezidenta, chce bojovat proti drahotě

Zastávat zájmy obyčejných lidí a bojovat proti drahotě i chudobě chce v případě zvolení brněnský šéfkuchař Petr Kováč. Svou kandidaturu na prezidenta oznámil na tiskové konferenci. Uvedl, že podpisy pro podporu své kandidatury už sbírá. Neupřesnil, jak dlouho ani kolik podpisů už získal. Spolu s oznámením kandidatury Kováč spustil internetové stránky své prezidentské kampaně. Kandiduje také v komunálních volbách.

„Moji protikandidáti mají velkou nevýhodu, že většina z nich pracovala pouze na univerzitní půdě nebo v kancelářích a mezi běžné obyvatele se příliš nedostala. Já jsem se v práci setkával i s lidmi bez domova, krmil jsem je, dostal jsem se do vyloučených lokalit. Moji protikandidáti neví, co je to fyzická práce, já pracuji celý život. Vím, co pracující člověk potřebuje. Někde se vyspat, najíst a někde si užít život,“ uvedl ke kandidatuře na prezidenta devětačtyřicetiletý šéfkuchař.

Jeho cílem je, aby každý obyvatel České republiky měl bydlení, mohl si koupit jídlo a zaplatit nájem. Bojovat chce proti drahotě. V projevu se postavil za demonstranty na Václavském náměstí z minulého týdne.

Na sobotním protivládním protestu v Praze organizátoři kritizovali vysoké ceny energií a prozápadní kurz současné vlády. Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl, že demonstraci svolaly síly, které se hlásí k proruské orientaci. 

O politické angažmá Kováč usiluje už několik let. Poprvé kandidoval do senátu v roce 2018 jako nezávislý kandidát za Romskou demokratickou stranu a v 1. kole získal 216 hlasů, o rok později kandidoval do Evropského parlamentu za stranu JSI PRO? Jistota Solidarita Investice pro budoucnost. Za toto uskupení v současnosti kandiduje i v komunálních volbách jako jeho předseda.