Pracovnice Úřadu vlády je podezřelá z předražování zakázek, píšou Deník N a Seznam Zprávy

Pracovnice Úřadu vlády je podezřelá z nadhodnocování zakázek, škoda je až osm milionů korun. Chyby odhalila vnitřní kontrola, žena byla propuštěna. Věcí se zabývá policie. Upozorňují na to Deník N a Seznam Zprávy.

Možné předražování zakázek, které jeho zaměstnankyně vypisovala, odhalilo vedení Úřadu vlády minulý měsíc. Strakova akademie případ předala policii. „V dané věci bylo Úřadem vlády podáno trestní oznámení a se zaměstnankyní byl ukončen služební poměr,“ řekl Deníku N mluvčí Úřadu vlády Vladimír Vořechovský.

Zdroj serveru Seznam Zprávy uvedl, že premiér Andrej Babiš (ANO) o případu dostal informace. „Věcí se zabýváme a je ve stadiu prověřování. Tedy zjišťujeme, jestli se trestný čin stal, či nikoliv,“ cituje Seznam Zprávy mluvčího pražské policie Jana Daňka.

Seznam Zprávy píší o škodě z předražování zakázek až osm milionů korun, podle Deníku N měla úřednice způsobit škodu do deseti milionů. Podle serveru Seznam Zprávy je zaměstnankyně vládního odboru komunikace o evropských záležitostech podezřelá z toho, že po několik let vytvářela faktury za fiktivní komunikační služby, které se nikdy neodehrály.