Kanál pro seniory ČT3 bude vysílat dál, schválila to Rada České televize

Události: ČT3 bude vysílat i dál, schválila to Rada ČT (zdroj: ČT24)

Ke spuštění kanálu ČT3 stačilo pár dnů. Začínal jako program pro seniory v době pandemie, ale postupem času si našel i další diváky. Po roce jeho fungování Rada České televize na žádost generálního ředitele Petra Dvořáka rozhodla, že bude vysílat dál.

Televize třetího věku, právě s tímto mottem ČT3 před rokem odstartovala. Jako klidnější alternativa programového proudu měla především pomoci starším lidem, jako nejohroženější skupině, v době nastupující koronavirové pandemie. Cílem bylo naplnit čas seniorům v domácí izolaci i snaha přivést je na jiné myšlenky.

Vlajkovým pořadem byl Život na třetí, který vysílala regionální studia z Brna a Ostravy do června. Nostalgii starých časů doteď přináší i zbytek programu ČT3. Ten plní především archivní pořady z takzvaného zlatého fondu.

Vysílání ČT3
Zdroj: ČT

Kanál letos spustil i vlastní zpravodajský přehled. Má pozvolnější tempo i grafiku. Běží každé dopoledne. Jen loni ČT3 odvysílala 2543 hodin. Premiérové pořady tvořily zhruba deset procent, zbytek patřil právě reprízám.

Na středečním jednání Rada České televize rozhodla, že stanice má pokračovat. „ČT3 naplňuje a navyšuje veřejnou službu. To, že rychle získala dobrý divácký ohlas, dokazuje, že tak má ČT3 konat,“ uvedl člen rady Lubomír Veselý.