Sníh a náledí komplikují dopravu v Ústeckém kraji

Ústí nad Labem - Vrstva sněhu nebo náledí komplikuje dopravu na silnicích Ústeckého kraje. V kraji se kvůli počasí stalo už několik nehod. Na Mostecku dostal u Želenic ve směru na Bílinu kamion smyk na namrzlé vozovce a narazil do osobního auta a poté ještě do nákladní cisterny. Řidič byl lehce zraněn. Silnice už byla zprůjezdněna jedním pruhem, dopravu řídí policisté. Havarovaný kamion bude muset být odtažen a cisterna přečerpána, informovala mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Dvě osobní auta také částečně blokují dopravu na 45. kilometru dálnice D8. Jedno je v protisměru, druhé v příkopu na střeše. Vozovka je ale částečně průjezdná. Na Děčínsku u Markvartic sjel do příkopu nákladní automobil a policisté museli kvůli jeho vyproštění uzavřít celou vozovku. Tyto nehody se ale obešly bez zranění.

Na silnicích zejména nižších tříd leží vrstva rozbředlého sněhu. Teploty se pohybují od minus čtyř do plus čtyř stupňů Celsia a místy stále sněží. Podle informací Ředitelství silnic a dálnic jsou silnice sjízdné jen se zvýšenou opatrností zejména na Chomutovsku, Mostecku a Lounsku, silnice nižších tříd pak i na Teplicku, Ústecku a Litoměřicku.