Most Karla Rajnocha bude zcela neprůjezdný až od soboty 6. září

Kroměříž - Úplná uzavírka kroměřížského mostu Karla Rajnocha se o několik dní odkládá. Jediný silniční most vedoucí ve městě přes řeku Moravu měl být původně pro veškerou dopravu neprůjezdný už od začátku září, jeho úplná uzavírka se ale posune až na sobotu 6. září. Sdělil to dnes mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna. Most zůstane neprůjezdný do 20. listopadu, kdy by měla hlavní část jeho opravy skončit.

„Na základě sdělení dodavatele se termín úplné uzavírky posouvá na 6. září,“ uvedl vedoucí odboru dopravy kroměřížské radnice Bohdan Procházka. Rekonstrukce mostu na hlavním silničním průtahu Kroměříží sice začala už 25. června, zatím ale stavbaři pracovali na jediném ze tří jízdních pruhů a zbylé dva zůstaly pro motoristy průjezdné. Od 6. září tedy budou po mostě jedním pruhem moct projíždět jen vozidla záchranné služby, hasičů, policie nebo autobusy MHD. Pro pěší zůstane otevřený po celou dobu rekonstrukce.

Motoristé budou muset po dobu uzavírky jezdit po nedávno dokončeném dálničním obchvatu města, který byl proto v minulých dnech s předstihem kompletně zprůjezdněn a po dobu opravy mostu také nebude zpoplatněn. Cesta do centra Kroměříže ve směru od Hulína se jim ale prodlouží o několik kilometrů.

Most Karla Rajnocha, po kterém denně projede až 16.000 vozidel, byl postaven v roce 1954 a od té doby slouží bez větších oprav. Silný provoz a povětrnostní vlivy však poškodily jeho statiku. Během opravy se proto zesílí jeho konstrukce a opraví se kompletní mostní vybavení. Oprava by měla stát zhruba 40 milionů korun.