Hory o víkendu zasype sníh, pozor na ledovku

Praha – Meteorologové dnes vydali varování před ledovkou. Spolu s mrznoucími srážkami se tvořila už během noci. Kluzké silnice komplikují dopravu v Jihomoravském, Zlínském, Olomouckém, Pardubickém kraji a na Vysočině. S rostoucími teplotami by se ale během dne měla objevovat už jen výjimečně. Dnes i v pátek bude ještě na většině území zataženo, o víkendu ale začne oblačnost ubývat a teploty se budou pohybovat kolem nuly, v noci mohou klesnout až na -8 °C.

Dnes bude ještě na většině území zataženo, místy meteorologové očekávají sněžení nebo déšť se sněhem. Při mrznoucích srážkách se bude ojediněle tvořit ledovka. Nejvyšší teploty budou kolem nuly až 4 °C. Zataženo a místy déšť se sněhem bude i v pátek. V polohách nad 500 metrů ale začne sněžit.

V sobotu už bude oblačnosti méně, především v horských oblastech na severu republiky meteorologové očekávají slabé sněžení. S vyjasňováním začnou klesat i teploty, nejnižší noční 0 až -4°C, nejvyšší denní -1 až +3 °C. V neděli bude zpočátku oblačno, později se ale obloha začne vyjasňovat a místy bude slabě sněžit. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, nejnižší noční teploty -4 až -8 °C.

Po víkendu nás čeká mrazivé počasí, ojediněle se sněžením. Nejvyšší denní teploty -3 až +2°C. Při vyjasnění mohou noční teploty klesnout až na -14 °C. Nižší teploty se budou vyskytovat především na severovýchodě Česka, vyšší na jihozápadě.