Petržílek z pardubické ČSSD chtěl miliony na úplatcích

Pardubice - Místopředseda krajského výkonného výboru ČSSD v Pardubickém kraji Miroslav Petržílek si řekl stavebnímu konsorciu o úplatek v řádu milionů, v jednom případě dokonce desítek milionů korun. Informovala o tom televize Prima. Trestní oznámení podal generální ředitel holdingu Enteria Libor Joska s tím, že má zvukové i obrazové důkazy. Petržílek obvinění popírá.

Podle televize prý chtěl Petržílek úplatky za to, že zařídí, aby vrcholní představitelé Pardubického kraje potvrdili a nechali proplatit faktury za navýšení víceprací na několika stavbách, které firma v současnosti pro kraj provádí nebo by měla provádět. Mimo jiné mělo jít například o stavbu nového terminálu na pardubickém letišti.

Petržílek obvinění popírá. „Je to blbost. Přijel ke mně na kafe s nějakým takovým úmyslem,“ sdělil televizi. Joska bez bližších podrobností uvedl, že před několika hodinami podal trestní oznámení v Praze. Podle Primy si prý podnikatelé opatřili zvukové i obrazové záznamy ze schůzek. Po dohodě s policií však nechtějí nic potvrzovat.