Za znásilňování dětí na tři roky do vězení

Zlín - Odnětím svobody na 3 roky a zákazem práce s dětmi na 7 let potrestal soud ve Zlíně devatenáctiletého mladíka, který své sexuální násilí nasměroval proti dětem. Své oběti si vybíral nejen na dětských hřištích, ale i v knihovně. Jeho aktivity neušly pozornosti policie, která ho vypátrala. Za pohlavní zneužití a znásilnění mu hrozil trest odnětí svobody od pěti do dvanácti let.  Mladík ale od soudu odešel s nižším trestem. Se policií totiž spolupracoval a nastoupil i ochrannou ústavní léčbu. Tu mu nyní nařídil i soud.

Obžalovaný mladík se trestného jednání dopouštěl celý jeden rok. Své oběti si přitom vybíral zcela náhodně, neměl k nim žádný vztah. Nejdříve se v červnu 2009 obnažoval před devítiletou dívkou. Na podzim stejného roku se pak zaměřil na devítiletého chlapce, kterého osahával na přirození. Další jeho obětí byla jedenáctiletá dívka, kterou obtěžoval v knihovně.

Nejhůře na setkání s agresorem doplatili v červnu loňského roku dva chlapci ve věku 5 a 7 let. I tyto chlapce mladík nejdříve osahával, nakonec je ale donutil i k orálnímu a análnímu sexu. Po tomto případu už policie pachatele dopadla.

Mluvčí policie Jana Bartíková (zdroj: ČT24)

Soudní znalec, který mladíka vyšetřoval, u něj zjistil rysy pedofilie a sexuální agresivity. Mladíkova rodina byla v šoku, policie ocenila její vstřícný postoj po odhalení skutečnosti, že jejich syn má na svědomí sexuální násilí na dětech. I proto nebyl pachatel vyšetřován ve vazbě. V současné době totiž podstupuje ústavní léčbu, která má zabránit opakování jeho činů.

Vydáno pod