Hokejisté Zlína získali Prezidentský pohár

Zlín - Hokejisté Zlína vyhráli základní část extraligy a získali Prezidentský pohár. Díky lepším vzájemným zápasům předčili druhou Slavii, která získala rovněž 94 bodů. Zlín slavil díky výhře v dnešním závěrečném 52. kole nad Pardubicemi 4:3 v prodloužení.

První třetinu suverénně ovládli Zlínští, kteří do utkání vstoupili náporem podpořeným úvodní přesilovou hrou. Domácí ji sice nevyužili, ale udeřili těsně po jejím konci. Po sérii střel překonal gólmana Salfického kapitán Čajánek. Východočeši si šance vytvářeli jen sporadicky, a když už se jim to podařilo, tak jim v cestě stál pozorný brankář Sedláček.

Svoji herní převahu potvrdili domácí ve druhé polovině první části. Nejprve využili dvojnásobnou přesilovku, která trvala 74 sekund, když druhý gól vstřelil Veselý. Do třetice opět v početní výhodě uspěl Balaštík, jenž zaznamenal 26. gól v sezoně.

Po změně stran byli poprvé v zápase vyloučeni domácí, když se proti pravidlům provinil Šlahař. Nápor soupeře Zlín ubránil i díky Sedláčkovi. Ve velké šanci nastřelil Holík pravou tyčku pardubické branky. Před polovinou duelu zůstal po jednom ze soubojů u zadního hrazení ležet otřesený Vašíček, jenž následně opustil led jen s podporou lékařů a spoluhráčů. Zápas pro něj předčasně skončil.

Utkání s nábojem play-off nepostrádalo vůbec nic, což podtrhla i boxerská vložka mezi Holíkem a Semorádem, jejímž vítězem se stal zlínský mladík. Závěr druhé třetiny patřil Pardubicím, které během necelých tří minut vyrovnaly. Postupně se trefili Buchtele, Kousal a Tomáš Nosek. Po třetím inkasovaném gólu si trenér Vlach vyžádal oddechový čas.

Třetí třetina tak nabídla zajímavou zápletku. Do brejku ujel Buchtele, jenž byl atakovaný Linhartem, a tak neměl v zakončení potřebný klid. Aktivní pohyb úřadujícího mistra utnula dvě vyloučení v řadě. K ohrožení hostující branky se moravský celek dostal až ve druhé přesilovce, přesto jeho nápor ke gólu nevedl.

Naopak se Berani ubránili při trestu Tesaříka, jenž taktickým faulem zabránil jistému gólu Rolinka. Ke třem bodům nepomohla Zlínu ani přesilovka v posledních 51 sekundách základní hrací doby. Dramatický duel tak dospěl do prodloužení, v němž rozhodl o výhře a triumfu Zlína v základní části Urbanec.

PSG Zlín - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:3 (3:0, 0:3, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Čajánek (Veselý, Honejsek), 14. Veselý (Čajánek), 18. Balaštík (Leška, Linhart), 64. Urbanec (Čajánek, Veselý) - 35. Buchtele (T. Nosek, Mocek), 37. Kousal (V. Kočí), 38. T. Nosek (T. Zohorna, Semorád). Rozhodčí: Kalivoda, Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:10, navíc T. Nosek (Pardubice) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 5258.

Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák, Kotvan, Řezníček - Balaštík, Leška, F. Čech - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Holík, Köhler - Okál, Šlahař, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Pardubice: Salfický - Benák, V. Kočí, Píša, Vašíček, Gawryletz, Ďaloga, Marušák, Mocek - Bartek, Cetkovský, Somík - Radil, Kousal, Buchtele - Brendl, Rolinek, Starý - T. Zohorna, T. Nosek, Semorád. Trenéři: Říha, Pospíšil a Landsman.

Vydáno pod