Házenkářky vyrazily do Srbska. Cílem je osmifinále

Luhačovice - České házenkářské reprezentantky dnes odcestovaly do Srbska, kde je už od zítřka čekají zápasy mistrovství světa. Na to se český tým kvalifikoval po dlouhých deseti letech.

Na šest set padesát kilometrů dlouhou cestu autobusem do Nového Sadu českým házenkářkám padal sníh. Před devítihodinovou cestou se pořádně posilnily a i s maskoty vyrazily směr Srbsko, kde je dnes večer čeká první trénink. I bez zraněné mostecké kanonýrky Hany Martinkové je cílem výběru postup ze skupiny. „Samozřejmě nás bude trošku limitovat, že ne všechny hráčky jsou po zraněních v optimální formě, jak tomu bylo třeba vloni na evropském šampionátu. Důležité ale je, že tým si věří,“ uvedl trenér Jan Bašný.

Rozhovor s trenérem Janem Bašným (zdroj: ČT24)

Současný výběr první zkušenosti na vrcholné akci sbíral vloni na evropském šampionátu rovněž v Srbsku. Poslední českou účast na mistrovství světa pamatuje už jen Petra Vítková. Start kapitánky na vrcholné akci byl ale do poslední chvíle nejistý. „Čtrnáct dní před mistrovstvím jsem si natrhla sval, což byla strašná rána, když kvůli této akci prodlužujete kariéru a těsně předtím byste o ni přišli. Naštěstí to dobře dopadlo, první zápas asi ještě nenastoupím, ale v těch dalších už holkám pomůžu,“ svěřila se kapitánka Petra Vítková.

Rozhovor s kapitánkou Petrou Vítkovou (zdroj: ČT24)

V silné skupině se čtyřmi evropskými týmy už v sobotu čekají český tým favorizované Maďarky. To, jestli osmifinálová mise reprezentantkám vyjde, bude jasné nejpozději 13. prosince.

Rozhovor s Barborou Raníkovou a Helenou Štěrbovou (zdroj: ČT24)