TÉMA

Xixoio

Podvodníci nabízející investice měli připravit klienty o více než půl miliardy

Nejméně o 600 milionů korun připravila údajně skupina podvodníků lidi pod záminkou výhodných investic. Stíháni jsou v této kauze za podvod čtyři lidé, uvedl na webu Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) její mluvčí Jaroslav Ibehej. Není podle něj vyloučeno, že počet poškozených i výše škody ještě vzrostou.
9. 2. 2024|

Reportéři ČT: V kauze Xixoio figurují i známá jména. Firma připravila klienty o miliony

Bezmála tři tisíce lidí i firem měly podle policie přijít o víc než 350 milionů korun. Investovaly do společnosti Xixoio, která nabádá k vkládání peněz do virtuální měny, takzvaných tokenů XIX. Jenže peníze byly podle vyšetřování využity na nákup nemovitostí a nákladný provoz firmy. Za podvod jsou stíháni její zakladatelé Richard Watzke a Henry Ertner. V dozorčí radě firmy figurují například bývalá ministryně informatiky za vlády Jiřího Paroubka Dana Bérová nebo investor Radovan Vávra. Pro Reportéry ČT natáčela Jevhenija Vachničenko.
23. 1. 2024|

Půl roku po zásahu policie skončil ve firmě Xixoio zakladatel Watzke, píší Seznam Zprávy

Ve firmě Xixoio obchodující s digitálními aktivy, v jejímž sídle loni na podzim zasahovala policie, skončil její zakladatel a majitel Richard Watzke. Ve firmě držel přes mateřskou společnost z Velké Británie přes sedmdesát procent akcií. Kdo má nad společností nyní kontrolu, není jasné. Uvedl to server Seznam Zprávy. Watzke byl podle médií jedním ze dvou lidí, které policie při razii zadržela. Druhým byl údajně šéf představenstva Henry Ertner.
5. 6. 2023|

Policie stále prověřuje firmu Xixoio. Před investičními podvody varuje v nové kampani také NCOZ

Policie pokračuje v prověřování společnosti Xixoio. Škoda způsobená investorům by mohla dosahovat až půl miliardy korun. Před investičními podvody varuje v nové kampani „Nebuď labuť“ také Národní centrála proti organizovanému zločinu.
7. 12. 2022|

Vedení Xixoio čelí podezření z podvodu, škoda je půl miliardy korun

Policisté po úterním zásahu podezírají hlavní představitele firmy Xixoio obchodující s digitálními aktivy z podvodu a praní špinavých peněz, uvedl server Seznam Zprávy. Škoda způsobená investorům má dosahovat podle informací Deníku N zhruba půl miliardy korun. Xixoio ale tvrdí, že policie nepochopila její byznys model ani princip jejího podnikání, což jsou investice do digitálních aktiv, takzvaných tokenů.
30. 11. 2022Aktualizováno30. 11. 2022, 14:23|

V sídle firmy Xixoio zasahovala policie. Podle HN.cz zadržela představitele firmy

V sídle obchodníka s digitálními aktivy Xixoio v Praze zasahovali policisté. Podle serveru Seznam Zprávy si vyžádali dokumenty od představitelů firmy. Zadržela rovněž představitele společnosti Richarda Watzkeho a Henryho Ertnera, uvádí server HN.cz.
29. 11. 2022Aktualizováno29. 11. 2022, 17:28|