TÉMA

Vladimír Sedlařík

Zlínští vědci zkoumají využití cigaretových nedopalků k odstraňování hormonů z vod

Vědci z Centra polymerních systémů zlínské Univerzity Tomáše Bati zkoumají, jak nanotechnologie využívající cigaretové nedopalky může pomoci při odstraňování hormonů z odpadních vod.
22. 1. 2023|

U zlínské univerzity vzniká Memento Covid. Místo pro setkávání, které nebylo za pandemie možné

Za budovou rektorátu Univerzity Tomáše Bati (UTB) ve Zlíně vzniká Platforma Memento Covid-19. Jde o kruhový objekt o průměru pět metrů, který bude fungovat jako místo setkávání i odpočinku. Svrchní desky jsou vyrobeny z plastových jídelních krabiček z univerzitní menzy, které studenti a zaměstnanci univerzity sbírali během pandemie.
15. 11. 2022|

Zlínská univerzita bude mít nového rektora. Akademický senát zvolil Milana Adámka

Akademický senát zlínské Univerzity Tomáše Bati (UTB) zvolil v tajné volbě nového rektora. Je jím pětapadesátiletý Milan Adámek, který byl od roku 2014 do letoška děkanem Fakulty aplikované informatiky, nyní je jejím proděkanem. Adámek byl jedním ze dvou kandidátů, druhým byl dosavadní rektor Vladimír Sedlařík. Na návrh akademického senátu bude nového rektora jmenovat prezident republiky, funkční období mu začne 15. prosince.
20. 9. 2022|

Zlínská univerzita otevřela zrekonstruovanou budovu kolejí. Ubytování tam bude nejdražší

Zlínská Univerzita Tomáše Bati otevřela zrekonstruovanou budovu vysokoškolských kolejí. Ubytování zde bude v rámci univerzity nejdražší. Celkově se kolejné ve Zlíně letos zvýšilo o deset procent.
12. 9. 2022|

Zlínská univerzita zbourá budovu Fakulty technologické. Místo ní postaví novou

Zlínská Univerzita Tomáše Bati (UTB) připravuje zbourání své nejstarší budovy, objektu Fakulty technologické. Na jejím místě v centru města poblíž autobusového nádraží postaví novou budovu. Začít fungovat by mohla od akademického roku 2025/2026. Demolice budovy z roku 1932, kde fakulta sídlila přes 50 let, by mohla začít letos v říjnu.
23. 6. 2022|