TÉMA

Manžel

S péčí o těžce nemocného člena rodiny už nepomůže sleva na nepracující manželku či manžela

O daňovou slevu na nepracující manželku či manžela nakonec zřejmě přijdou i domácnosti, kde jeden z partnerů chodí do zaměstnání a druhý pečuje o těžce nemocného člena rodiny. Počítá s tím vládní úsporný balíček. Některé koaliční strany chtěly tuto slevu zachovat.
3. 10. 2023|

Státní zástupkyně potvrdila odložení kauzy exministryně Dostálové

Státní zástupkyně akceptovala odložení vedlejší části kauzy dotací v agentuře CzechTourism, ve které policie prověřovala bývalou ministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou (ANO). Na dotaz České televize to uvedl mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Kauza se původně týkala jen dotací ve zmíněné agentuře, při jejich prověřování však policisté narazili i na údajný nákup auta pro manžela Dostálové z peněz Poslanecké sněmovny. I tento případ ale odložili, nemohli totiž použít klíčový důkaz.
29. 8. 2022|

Podle policie splácela exministryně Dostálová auto z peněz Poslanecké sněmovny

Bývalá ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (ANO) podle policie splácela auto pro manžela z peněz sněmovny. Server Seznam zprávy zveřejnil informace z policejního usnesení, podle kterého nechala den po nákupu vozu zvýšit odměnu své poslanecké asistentky o 15 tisíc měsíčně. Ta pak částku přeposílala otci Dostálové údajně za pronájem kanceláře, policie ale pracovala s verzí, že je otec použil na splátky vozu pro manžela Dostálové.
4. 8. 2022|

Oběti domácího násilí varují. Osvětová kampaň využívá animace fotografií zavražděných žen

OSN odhaduje, že domácí násílí někdy v životě zažije každá třetí žena. V mnoha případech končí vztah s násilníkem smrtí. Izraelská technologická společnost D-ID použila k osvětové kampani těžký kalibr: fotografie zavražděných žen. Animovala je a hlasem hereček nyní tyto oběti domácího násilí, na takzvaných deepfake videích, varují ze záhrobí.
1. 12. 2021|