TÉMA

Videokonference

Ministerstvo spravedlnosti chce umožnit soudní výslech svědka nebo znalce odkudkoli

Soudní výslech svědka nebo znalce odkudkoli by mohla umožnit novela trestního řádu. Zatím musí během videokonference u vyslýchaného být soudem pověřený člověk, který zajišťuje, že výpověď nikdo další neovlivňuje. Výslechy jsou tak omezené na budovy soudů, věznic nebo policejních služeben. Proti videokonferencím bez kontroly na místě je ale Nejvyšší soud.
15. 3. 2024|

Ukrajina potřebuje další protiruské sankce, řekl Zelenskyj slovenským poslancům. Někteří ze sálu odešli

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj promluvil prostřednictvím videokonference ke slovenským zákonodárcům. V úvodu proslovu ocenil slovenskou solidaritu s Ukrajinou, která je stále pod ruskou palbou. Ukrajina potřebuje, aby západní země zavedly další sankce proti Rusku, včetně opatření týkajících se energetiky. Německá ministryně zahraničí Annalena Baerbocková navštívila Kyjev a oznámila, že Německo znovu otevírá ambasádu v ukrajinském hlavním městě.
10. 5. 2022Aktualizováno10. 5. 2022, 22:38|

Kreml tvrdí, že Rusko je démonizováno za přesun vojsk po svém vlastním území

Rusko je podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova démonizováno za to, že přesouvá vojska po vlastním území. Mezi Ruskem a Západem v poslední době panuje napětí kvůli tomu, že Moskva shromažďuje u hranic s Ukrajinou velké počty vojáků. O situaci tento týden během videokonference jednal ruský prezident Vladimir Putin se svým americkým protějškem Joem Bidenem. Před případným napadením Ukrajiny varovali v neděli Rusko také ministři zahraničí skupiny G7.
12. 12. 2021Aktualizováno12. 12. 2021, 17:37|

Za čtvrtek přibylo přes třináct tisíc nakažených, stoupá počet lidí s covidem v nemocnicích

Ve čtvrtek laboratoře v Česku odhalily 13 374 případů koronaviru. Je to bezmála o tři tisíce víc než před týdnem. Jde ale o nižší číslo než v rekordní úterý, kdy přibylo přes dvaadvacet tisíc nakažených, i než ve středeční státní svátek s víc než čtrnácti tisíci prokázanými případy. Počet lidí, kteří s covidem skončili v nemocnicích, stoupl na 4750. Téměř sedm set z nich je v těžkém stavu. V některých nemocnicích chybí už protilátkové léky, ministerstvo zdravotnictví objednalo další – dorazit by měly příští týden. Česko je aktuálně podle nákaz covidem za týden pátou nejvíc zasaženou zemí EU.
19. 11. 2021Aktualizováno19. 11. 2021, 14:31|

Babiš v pondělí navštíví prezidenta Zemana v nemocnici

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) navštíví prezidenta Miloše Zemana v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) v pondělí v 17:00. Oznámil to ve videu na sociálních sítích. Lékaři plánují Zemana právě v pondělí přesunout z akutního lůžka na běžné na standardním oddělení, což znamená i možnost omezeně přijímat návštěvy. Hlava státu se v ÚVN léčí přes měsíc.
14. 11. 2021Aktualizováno14. 11. 2021, 20:17|