TÉMA

Tržiště

Tržiště ve Zlíně ožilo farmářskými trhy. Jeho rekonstrukce stála sto milionů

Tržiště Pod Kaštany v centru Zlína ožívá. Město chce farmářskými trhy a podobnými akcemi nalákat návštěvníky. Tržiště loni na jaře otevřelo po rekonstrukci za zhruba sto milionů korun, návštěvnost ale nebyla velká. Od začátku ledna bylo kvůli špatnému počasí a malému zájmu prodejců zavřené.
9. 3. 2024|

Hygienici při kontrole narážejí na elektronické cigarety překračující limity nikotinu, hrozí u nich předávkování

Hygienici při kontrolách na tržištích narážejí na zdraví nebezpečné elektronické cigarety. A dodávají, že uživatel se nikotinem, který obsahují, může i předávkovat. Preventisté navíc varují, že kuřáky elektronických cigaret se v poslední době stávají také děti do patnácti let. A to i přesto, že jim takové zboží podle zákona nesmí nikdo prodat.
24. 2. 2023|

Pandemie ve světě: Rakousko po rekordních přírůstcích zakazuje vstup turistům. Od února bude platit povinné očkování

V Rakousku hygienici zaznamenali největší přírůstek od začátku pandemie. Od pondělí proto vláda zavede plošnou uzávěru, trvat bude nejvýše dvacet dní a zakázané budou turistické cesty ze zahraničí. Od 1. února bude navíc očkování proti covidu-19 povinné. Počty nakažených stoupají v Německu, Maďarsku, Francii i Nizozemsku. Bavorsko kvůli koronaviru zavírá na nejméně tři týdny bary a kluby, adventní trhy nebudou. Podobná opatření aplikuje i Sasko. Ve slovenských nemocnicích se za měsíc ztrojnásobil počet pacientů s covidem-19. Evropská léková agentura doporučila léčbu některých dospělých covidovou pilulkou firmy Merck. V USA dostanou posilující dávku všichni dospělí, ne jen ti z rizikových skupin.
19. 11. 2021Aktualizováno19. 11. 2021, 20:16|

Pandemie ve světě: Rakousko zavádí lockdown pro neočkované

Lidi bez dokončeného očkování proti covidu-19 čeká v Rakousku od pondělí celostátní uzávěra. Oznámil to kancléř Alexander Schallenberg (ÖVP) po jednání s hejtmany spolkových zemí. V Německu počet nakažených od začátku epidemie překonal hranici pěti milionů lidí.
14. 11. 2021Aktualizováno14. 11. 2021, 21:47|