TÉMA

AdBlue

Výrazně zlevnila kapalina AdBlue. Cena vyskočila jen kvůli panice, nedostatek nikdy nehrozil

Paliva v Česku dál mírně zlevňují. Momentálně jsou ceny nejnižší od poloviny října; oproti loňsku ale zůstávají zhruba o osm korun dražší. Litr naturalu teď vyjde v průměru na 36 korun, nafta je o korunu levnější. Oproti říjnu ale velmi výrazně zlevnila hlavně kapalina AdBlue, kterou potřebují moderní naftové vozy.
30. 12. 2021|

Minimální mzda vzroste v příštím roce o tisíc korun měsíčně, rozhodla vláda

Kabinet odsouhlasil, že minimální mzda v příštím roce vzroste o tisíc korun měsíčně na 16 200 korun. Zároveň schválil návrh ministerstva zdravotnictví, aby se od 22. listopadu neuznávaly na hromadných akcích nad tisíc osob antigenní testy na koronavirus, a s ohledem na krach Bohemia Energy opětovně poslal do Poslanecké sněmovny zákon o hromadných žalobách.
5. 11. 2021Aktualizováno5. 11. 2021, 15:14|

Do státních hmotných rezerv má podle Havlíčka přibýt AdBlue

Správa státních hmotných rezerv by měla začít skladovat aditivum AdBlue, které je potřeba pro fungování moderních dieselových motorů u nákladních i osobních aut. Chce to vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček (ANO). Aditiva je na trhu v posledním týdnu kritický nedostatek. Výrobci omezili produkci kvůli drahému zemnímu plynu a související výrobě umělých hnojiv.
22. 10. 2021|

Cena za litr benzinu překročila 36 korun, zdražila i nafta a AdBlue

Ceny pohonných hmot v Česku od minulého týdne opět výrazně vzrostly. Nejprodávanější benzin Natural 95 zdražil o 65 haléřů a prodává se v průměru za 36,12 koruny za litr. Za naftu řidiči zaplatí průměrně 34,92 koruny za litr, což je o 85 haléřů víc než minulou středu. Vyplývá to z informací na webu společnosti CCS, která ceny sleduje. Zdražuje také směs AdBlue, kterou využívají motory s emisní třídou Euro6. Po ní ale hlavně roste poptávka, podle ministra dopravy, průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (ANO) stoupla až dvojnásobně.
21. 10. 2021Aktualizováno21. 10. 2021, 22:11|