TÉMA

Zdravotní důvody

Britská královna ze zdravotních důvodů zrušila účast na ceremonii k uctění padlých vojáků

Britská královna Alžběta II. se ze zdravotních důvodů nezúčastní tradiční ceremonie k uctění vojáků padlých ve světových válkách. Oznámil to Buckinghamský palác, podle něhož má panovnice problémy se zády. Listopadová vzpomínka na padlé britské vojáky patří k nejdůležitějším událostem v kalendáři královny a členů královské rodiny.
14. 11. 2021|

Reportéři ČT: Nemoci mocných. Masaryk, Beneš, Svoboda a paragraf 66

Nikdo z československých prezidentů nedokončil své úřadování až do konce mandátu. Příčinou předčasného odchodu z Hradu byly nejčastěji dobrovolné, ale i vynucené abdikace. Ludvík Svoboda například nebyl schopen vykonávat funkci ze zdravotních důvodů. Proto tvůrci Ústavy České republiky zavedli v roce 1992 paragraf 66, o kterém se aktuálně v souvislosti s Milošem Zemanem nahlas hovoří. Zdravotní handicap ztěžoval, nebo znemožnil práci i jeho předchůdcům. Téma pro pořad Reportéři ČT zpracoval David Vondráček.
26. 10. 2021|

Benešová zažaluje soudkyni, která prodloužila Janouškovi přerušení trestu

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) se rozhodla podat kárnou žalobu na soudkyni brněnského krajského soudu Jaroslavu Bartošovou, a to v souvislosti s přerušením trestu lobbisty Romana Janouška. Uvedl to mluvčí ministerstva Vladimír Řepka. Benešová věc prošetřovala na základě interpelace poslance a předsedy KDU-ČSL Mariana Jurečky.
20. 10. 2021Aktualizováno20. 10. 2021, 16:34|