TÉMA

Zdeněk Kalvach

Letní semestr na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy začne podle plánu, řekla děkanka

Letní semestr začne na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy 19. února, tedy podle původního harmonogramu. Výuka se bude odehrávat i v budově, kde útočil střelec. Nicméně po celou dobu zůstane zavřené čtvrté patro budovy, které útok nejvíc poškodil. Děkanka fakulty Eva Lehečková předpokládá, že kvůli opravám bude v novém semestru menší část výuky probíhat on-line nebo v náhradních prostorách.
4. 1. 2024Aktualizováno4. 1. 2024, 14:04|

Umí si Česko poradit se stárnoucí populací? Odpověď hledal Fokus Václava Moravce

Česko stárne. Jaké je to žít dlouhý život, který je zároveň důstojný? A jak vyšší věk ovlivňuje fungování mozku? Odpověď nejen na tyto otázky hledali spolu s moderátorem hosté aktuálního dílu Fokusu Václava Moravce. Debatovat přišla ekonomka Danuše Nerudová, etik, biolog a kněz Marek Vácha, socioložka Lucie Vidovićová, geriatr Zdeněk Kalvach či neurolog Martin Vyhnálek.
18. 4. 2023|

Polarita a bubliny ve společnosti jsou nebezpečné, shodli se hosté Událostí, komentářů

Jak se žije v Česku mladé i staré generaci, taková byla hlavní otázka na hosty Událostí, komentářů první den voleb. Hovořili Pavel Pafko, Jan Cina, Zdeněk Kalvach, Jakub Štáfek a Johanna Nejedlová. Velkým problémem jsou podle nich sociální bubliny a obecně polarizace ve společnosti, která často není schopna vidět svět komplexně, ale pouze ze svého pohledu.
9. 10. 2021|