TÉMA

Streamovací služby

Komiksová Vrána, akční Ballerina i sci-fi Nadace. Zájem o natáčení v Česku vyčerpal peníze na pobídky

V Česku by se měl od června točit komiksový film Vrána, místní ateliéry se chystají i na příchod druhé série sci-fi seriálu Nadace. Vláda Petra Fialy (ODS) zachovala filmové pobídky ve výši 800 milionů korun, Státní fond kinematografie ale minimálně do podzimu nové projekty neregistruje, protože by jim vratku kvůli velkému zájmu nemohl slíbit. ČT24 zmapovala zahraniční filmy a seriály, které by se v Česku letos mohly točit a v nichž mají hrát Ana de Armasová, Jared Harris, Bill Skarsgård nebo hudebnice FKA Twigs.
8. 4. 2022|

Do české kinematografie mají přicházet stamiliony od streamovacích služeb. Příprava jde ale pomalu

Do české kinematografie by měly začít přicházet stovky milionů korun ročně navíc od zahraničních streamovacích platforem, které by povinně odváděly část výnosů. Zatím ale chybí potřebná legislativa, filmaři se proto obávají, že o očekávané peníze nakonec přijdou. Ministerstvo kultury se hájí tím, že jde o komplikovaný proces, podle šéfa resortu v demisi Lubomíra Zaorálka (ČSSD) je situace podobná i v mnoha jiných zemích.
13. 12. 2021|

Johanssonová a studio Walt Disney urovnaly spor ohledně Black Widow, detaily neprozradily

Americká herečka Scarlett Johanssonová a společnost Walt Disney vyřešily spor, který vznikl ohledně distribuce filmu „Black Widow“, v němž Johanssonová ztvárnila hlavní roli. Herečce se nelíbilo, že společnost streamovala Black Widow hned v době, kdy šel do kin, čímž ji připravila o potenciální výdělek. Podmínky dohody mezi Johanssonovou a Walt Disney nebyly zveřejněny.
1. 10. 2021|