TÉMA

Přízemní mrazíky

V sobotu hrozí hlavně v Čechách silný vítr, v noci na pondělí se objeví přízemní mrazíky

V sobotu přejde přes Česko výrazná studená fronta, která ukončí mimořádně teplé říjnové počasí. Před frontou bude zejména v západní polovině republiky sílit vítr, který může v nárazech foukat rychlostí okolo sedmdesáti kilometrů za hodinu, vyplývá z aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), která platí pro Čechy s výjimkou severozápadu a pro Kraj Vysočina. Meteorologové současně upozornili, že v noci na pondělí se zřejmě začnou objevovat přízemní mrazíky.
13. 10. 2023|

Nadcházející týden má být teplý a deštivý, v noci na úterý ale opět hrozí mráz

Česko čeká převážně deštivý a teplý týden, meteorologové předpovídají teploty kolem dvaceti stupňů. V noci na úterý má ale znovu mrznout, hlavně na severovýchodě území může přízemní mráz poškodit zeleninu a kvetoucí ovocné stromy.
8. 5. 2023Aktualizováno8. 5. 2023, 12:05|

Česko o víkendu čekají ranní a noční mrazíky, meteorologové varují před poškozením plodin

Na většině území Česka se o víkendu místy objeví noční a ranní přízemní mrazíky. Ty mohou poškodit nesklizené plodiny, zejména rajčata nebo dýně. S teplotami pod nulou by měli zemědělci a zahrádkáři počítat od půlnoci na sobotu do pondělního rána. Na webu o tom informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).
7. 10. 2021|

Meteorologové varují před přízemními mrazíky, které mohou poškodit úrodu

V noci na pátek Česko čekají četné přízemní mrazíky, které mohou poškodit dosud nesklizené zemědělské plodiny a další vegetaci. Teplota u země by měla být pod nulou od půlnoci do pátečního rána. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Zemědělci a zahrádkáři by proto měli podle meteorologů zeleninu jako například rajčata, okurky či dýně před mrazem zakrýt.
30. 9. 2021|