TÉMA

Spis

Začal soud kvůli únikům z policejních spisů. Podle žalobce část obviněných usvědčila ostatní

Krajský soud v Brně se začal zabývat úniky informací z policejních spisů. Obžalováno je 28 lidí včetně osmi bývalých policistů, jednoho bývalého celníka a jednoho příslušníka Generální inspekce bezpečnostních sborů. Žalobce Miroslav Stokláska řekl, že obviněno bylo více lidí a někteří se už dříve přiznali. Jejich výpovědi podle Stoklásky usvědčují i ostatní.
11. 1. 2023|

GIBS vyloučil, že by média získala informace ze spisu kauzy Dozimetr od policie

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) vyloučila, že by úniky informací v kauze Dozimetr pocházely od orgánů činných v trestním řízení. České televizi to sdělil státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze Pavel Prygl. Doplnil, že nikoho neobvinili. Odkud novináři informace ze spisu případu údajné korupce v pražském dopravním podniku (DPP) získávali, GIBS nezjistil. Svědci z řad novinářů podle Prygla svůj zdroj s odkazem na paragraf zákona o jeho ochraně neodhalili.
22. 12. 2022|

Kauzu trafik kolem Nečasové bude řešit jiná soudkyně. Hrozí, že se líčení vrátí na začátek

Jedna z nejdéle trvajících trestních kauz – takzvaných trafik kolem Jany Nečasové – bude mít novou soudkyni. Poté, co justici opustila jedna z nejdéle sloužících soudkyň – Helena Králová – převezme případ její nástupkyně, kterou teprve tento měsíc do funkce jmenoval prezident Miloš Zeman. Králová před odchodem do důchodu nestihla případ dokončit, a tak hrozí, že se bude celé líčení opakovat od začátku.
31. 1. 2022|

Poslanci z výboru se dostanou ke spisu k Čapímu hnízdu, Šaroch ho pošle do sněmovny

Státní zástupce Jaroslav Šaroch, který žádá o vydání znovuzvoleného poslance Andreje Babiše (ANO) k trestnímu stíhání, zpřístupní části poslanců spis ke kauze Čapí hnízdo, upozornil deník Právo. Poslanci mandátového a imunitního výboru budou moci do spisu nahlédnout ještě před Vánoci.
3. 12. 2021|

Šaroch v kauze Čapí hnízdo pochybil, nereagoval na informace k výslechu svědků, uvedlo VSZ

Dozorující žalobce Jaroslav Šaroch v kauze Čapí hnízdo podle Vrchního státního zastupitelství (VSZ) pochybil, když bezokladně nereagoval na nové informace týkající se možného výslechu svědků. Tímto pochybením došlo podle VSZ ke vzniku průtahů v trestním řízení. Pražské městské státní zastupitelství, na němž Šaroch působí, uvedlo, že závěry dohledové činnosti bere na vědomí, bude se jimi zabývat a zváží vhodná opatření.
23. 9. 2021Aktualizováno23. 9. 2021, 17:20|