TÉMA

Tomáš Müller

Poslanci schválili úsporný tarif na elektřinu, plyn a teplo

Sněmovna zrychleně v legislativní nouzi schválila energetický úsporný tarif, který má domácnostem pomoci s vysokými platbami za elektřinu a plyn. Poslanci původní návrh rozšíříli ještě o teplo. Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN) ve čtvrtek tarif představil. Uvedl, že výše příspěvku bude fixní, nemá tak jít o procentuální pomoc. Na úsporný tarif by mohla vláda vyčlenit přes třicet miliard korun. Detaily budou podle ministra známy později.
14. 7. 2022Aktualizováno14. 7. 2022, 22:06|

Platy ve školství mají růst, shodli se lídři z Olomouckého kraje v předvolební debatě

Český vzdělávací systém rozebírali v předvolební debatě ČT lídři z Olomouckého kraje. Diskutovali o výši učitelských platů, rozebrali ale i otázky spojené s jednotlivými školskými stupni. Hosty debaty byli Radim Fiala (SPD), Ladislav Hynek (ČSSD), Marian Jurečka (SPOLU), Tomáš Müller (PirátiSTAN), Ladislav Okleštěk (ANO), Ludvík Šulda (KSČM) a Václav Vévoda (PŘÍSAHA). Debatu moderoval Jakub Železný.
23. 9. 2021|

Lídři kandidátek z Olomouckého kraje hledali řešení pro zelenější Česko

O takzvaném Green Dealu neboli Zelené dohodě diskutovali volební lídři z Olomouckého kraje. Mluvili o možných způsobech snižování emisí i způsobu nahrazování zdrojů energie. Hovořili také o elektromobilitě. Hosty debaty byli Radim Fiala (SPD), Ladislav Hynek (ČSSD), Marian Jurečka (SPOLU), Tomáš Müller (PirátiSTAN), Ladislav Okleštěk (ANO), Ludvík Šulda (KSČM) a Václav Vévoda (PŘÍSAHA). Debatu moderoval Jakub Železný.
23. 9. 2021|

O očkování dětí ať rozhodnou rodiče, říkají lídři z Olomouckého kraje

Očkování menších dětí proti covidu-19 je podle politiků hlavně věcí rodičů, kteří by také měli zohlednit, co jim doporučí pediatr. Část lídrů kandidátek z Olomouckého kraje by však byla pro to, aby očkování dětí nebylo masové a vakcínu dostaly hlavně ty, které by mohl covid-19 vážně ohrozit. Hosty debaty krajských lídrů byli Radim Fiala (SPD), Ladislav Hynek (ČSSD), Marian Jurečka (SPOLU), Tomáš Müller (PirátiSTAN), Ladislav Okleštěk (ANO), Ludvík Šulda (KSČM) a Václav Vévoda (PŘÍSAHA). Debatu moderoval Jakub Železný.
22. 9. 2021Aktualizováno22. 9. 2021, 22:00|