TÉMA

Nicole Fryčová

Sedm témat do voleb: Jaké priority vidí kandidující strany v kultuře?

Události v kultuře stanovily šest nejpalčivějších problémů současné kulturní scény: Fungování veřejnoprávních institucí v kultuře, Národní plán obnovy, Nový fond audiovize, Státní fond kultury, Zákon o kultuře a Status umělce. K jednotlivým tématům oslovily kandidáty na ministra kultury a experty na kulturu všech relevantních stran podle průzkumů. Závěrem pak oslovení zástupci shrnují priority svých stran pro kulturu.
4. 10. 2021|

Lídři z Plzeňského kraje debatovali o stavu sociálních služeb, společné řešení nenašli

Volební lídři z Plzeňského kraje v předvolební debatě hovořili o stavu sociálních služeb v Česku. Jak zajistit jejich financování nebo kvalitní a dostupnější péči, se neshodli. Hosty diskuse byli Martin Baxa (SPOLU), Josef Bernard (PirátiSTAN), Nicole Fryčová (PŘÍSAHA), Ivana Mádlová (ANO), Marie Pošarová (SPD), Robin Šín (ČSSD) a Jiří Valenta (KSČM). Debatu moderoval Jakub Železný.
21. 9. 2021|

Volební lídři z Plzeňského kraje hovořili o covidu. Přeli se o správnosti vládního postupu i očkování

Lídři politických stran, hnutí a uskupení v Plzeňském kraji diskutovali v další předvolební debatě České televize o covidu-19. Neshody nastaly například u očkování proti koronaviru nebo u tématu, které se týkalo postupu vlády při řešení pandemie. Naopak většina z krajských lídrů se shodla na pokračování nošení roušek a respirátorů ve veřejné dopravě a na dalších frekventovaných místech. Hosty byli Martin Baxa (SPOLU), Josef Bernard (PirátiSTAN), Nicole Fryčová (PŘÍSAHA), Ivana Mádlová (ANO), Marie Pošarová (SPD), Robin Šín (ČSSD) a Jiří Valenta (KSČM).
20. 9. 2021|

Lídři kandidátek z Plzeňského kraje souhlasí s růstem platů státních zaměstnanců. Neshodli se o kolik a kdy

Volební lídři z Plzeňského kraje v předvolební debatě diskutovali o růstu platů státních zaměstnanců. Na tom, že se tak má stát, se shodli. Spory ale vyvolává otázka načasování kroku a výše nárůstu. Hosty byli Martin Baxa (SPOLU), Josef Bernard (PirátiSTAN), Nicole Fryčová (PŘÍSAHA), Ivana Mádlová (ANO), Marie Pošarová (SPD), Robin Šín (ČSSD) a Jiří Valenta (KSČM). Debatu moderoval Jakub Železný.
20. 9. 2021Aktualizováno20. 9. 2021, 22:00|