TÉMA

Nemocnice České Budějovice

Přibývá pacientů, kterým může život zachránit transplantace kostní dřeně. Dárců je však málo

Transplantace kostní dřeně zachraňuje životy. V plzeňské nemocnici ji v těchto dnech podstoupila Jana Kaslová. Ze své nemoci měla velký strach, nyní věří tomu, že vše dopadne dobře. Šance na vyléčení je poměrně velká, důležité ale je, aby se u pacientky po dobu dvou let neobjevily žádné komplikace. Podle onkologů je v Česku stále málo dárců dřeně pro transplantaci a snaží se nalákat nové. Pacientů, kterým může život zachránit, přitom neustále přibývá.
26. 7. 2023|

Muže, který v českobudějovické nemocnici útočil mačetou, poslal soud do vazby

Soud poslal do vazby devětadvacetiletého muže, který v pátek napadl personál psychiatrického oddělení českobudějovické nemocnice mačetou. Za ublížení na zdraví mu hrozí pět až dvanáct let ve vězení. Třem zdravotním sestrám a sanitáři způsobil sečná poranění, zranění jsou od neděle všichni v domácím ošetřování. Policisté muže zadrželi hned v pátek po útoku. O rozhodnutí o vazbě informovala mluvčí českobudějovického okresního soudu Markéta Bartizalová.
19. 6. 2023|

Policie obvinila muže, který útočil v českobudějovické nemocnici mačetou

Jihočeská policie obvinila devětadvacetiletého muže, který v pátek v českobudějovické nemocnici zranil čtyři zaměstnance, z těžkého ublížení na zdraví. Krajští kriminalisté zpracovávají návrh na to, aby mohli vzít útočníka do vazby. Útočníkovi hrozí pět až dvanáct let vězení. Tři ze čtyř zraněných zaměstnanců nemocnice v sobotu propustili lékaři do domácího ošetření.
17. 6. 2023Aktualizováno17. 6. 2023, 19:51|

V českobudějovické nemocnici útočil muž mačetou. Zranil čtyři členy personálu psychiatrie

V nemocnici v Českých Budějovicích zaútočil muž mačetou na personál psychiatrického oddělení, čtyři lidi zranil. Podle prvních informací nemocnice jsou mimo ohrožení života. Nikdo z pacientů zraněn nebyl. Policejní mluvčí Jiří Matzner na místě řekl, že útočníka zpacifikovali členové personálu společně s příslušníky bezpečnostní agentury, následně ho policie zadržela.
16. 6. 2023Aktualizováno16. 6. 2023, 20:51|

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařanech sanovala stavy. Místo jedné lékařky jich zaměstnává deset

V Dětské psychiatrické nemocnici (DPN) Opařany na Táborsku momentálně pracuje deset psychiatrů, další čtyři nemocnice v nejbližší době zaměstná. Na začátku roku 2022 přitom v Opařanech pracovala jedna lékařka a nemocnici hrozilo uzavření.
4. 4. 2023|

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařenech má skončit. Chybí lékaři

Ministerstvo zdravotnictví chce ukončit provoz Dětské psychiatrické nemocnice v Opařanech na Táborsku. Jedná se o jednu ze tří nemocnic tohoto typu v Česku. Služby by měla nově zajišťovat českobudějovická nemocnice. Před zasedáním jihočeského zastupitelstva o tom informoval hejtman Martin Kuba (ODS). Nemocnice končí kvůli tomu, že má delší dobu nedostatek kvalifikovaných lékařů.
9. 9. 2021|