TÉMA

Theranos

Soud poslal bývalého šéfa Theranosu za podvod na třináct let do vězení

Kalifornský soud poslal na téměř třináct let do vězení bývalého prezidenta farmaceutické společnosti Theranos Rameshe „Sunnyho“ Balwaniho. Odsouzen byl za podvod vůči investorům, zákazníkům i pacientům. Informovala o tom agentura AP. V listopadu přitom za stejný čin poslal soud do vězení i zakladatelku Theranosu Elizabeth Holmesovou, té udělil trest v délce jedenáct let a tři měsíce. Firma Theranos slibovala revoluci v medicíně, konkrétně technologii výrazně zjednodušující krevní testy, která se později ukázala jako vadná.
8. 12. 2022|

Soud poslal Elizabeth Holmesovou na 11 let do vězení za podvody a spiknutí

Soud udělil Elizabeth Holmesové, zakladatelce farmaceutické společnosti Theranos, trest odnětí svobody na 11 let a tři měsíce za podvod vůči investorům, zákazníkům i pacientům. Firma Theranos slibovala revoluci v medicíně, konkrétně technologii výrazně zjednodušující krevní testy, která se později ukázala jako vadná.
19. 11. 2022|

Boj o moc vedl k ceně Emmy, nejlepším komediálním seriálem zůstal Ted Lasso

Nejlepším dramatem na televizních obrazovkách byl loni podle amerických televizních cen Emmy Boj o moc. Seriál sleduje intriky v rodině mediálního magnáta. V komediální kategorii se už podruhé za sebou raduje seriál z fotbalového prostředí Ted Lasso. Nejlepší minisérií vyhlásily ceny satiru Bílý lotos. Seriálový hit Hra na oliheň uspěl v cenách za herecké výkony.
13. 9. 2022|

Podvodnice, rozhodl soud o Holmesové. Rozbory krve napálila i Kissingera

Zakladatelka společnosti Theranos Elizabeth Holmesová, jež slibovala novátorské krevní testy, je podle rozhodnutí kalifornského soudu vinna z podvodu a spiknutí. Porotci se shodli na její vině ve čtyřech bodech obžaloby, v dalších čtyřech bodech je podle nich nevinná a ve třech bodech nedošli porotci ke společnému stanovisku. Za každý z bodů obžaloby jí hrozí až dvacet let odnětí svobody, pokuta 250 tisíc dolarů (5,5 milionu korun) a uhrazení způsobených škod, uvedla stanice CNN.
4. 1. 2022Aktualizováno4. 1. 2022, 20:11|

Selhání není zločin, hájí se zakladatelka Theranosu Holmesová. Za podvod jí hrozí 20 let

Zakladatelka společnosti Theranos Elizabeth Holmesová není padouch, nýbrž tvrdě pracující podnikatelka, jejíž projekt selhal. Takto obhájce Lance Wade v úvodní řeči popsal svou klientku obžalovanou z podvodu na investorech a pacientech v souvislosti s nespolehlivými krevními testy, které propagovala jako revoluční technologii. Státní zástupce ve svém vystoupení uvedl, že Holmesová o testech lhala, aby zabránila krachu své firmy.
8. 9. 2021|