TÉMA

Známka

Známka s prezidentem Pavlem jde do prodeje. Zájem o ni bude, sběratelský potenciál ale nemá, míní odborníci

Poštovní známky s prezidentem Petrem Pavlem míří do prodeje. Podle odborníků na sběratelství o ně bude velký zájem – větší než u předchozích dvou hlav státu. Sběratelský potenciál ale podle nich nová emise nemá – a to především kvůli jejímu množství. Hodnota by do budoucna mohla narůst u výtisků s barevnostní nebo jinou tiskovou chybou.
6. 6. 2023|

Prezident Pavel má oficiální portrét. Poštovní známky jsou v deseti barevných provedeních

Prezident Petr Pavel představil svůj portrét, oficiální fotografii prvního páru a zveřejnil také podobu prezidentské poštovní známky. Kromě základní barevné a černobílé verze fotografie portrétu hlavy státu vzniklo i deset barevných verzí. Snímky jsou ke stažení na webu Hradu.
3. 5. 2023Aktualizováno3. 5. 2023, 20:38|

Zeman dolů, Pavel nahoru. Někde už vyvěsili neoficiální portréty nové hlavy státu

Prezidentská výměna byla už ve čtvrtek viditelná i na některých školách a úřadech. Portréty Miloše Zemana střídaly ty s Petrem Pavlem. Zatím šlo o neoficiální snímky, často fotografii, kterou nová hlava státu využívala v kampani.
10. 3. 2023|

Největší brzdou vzdělávání jsou někteří rodiče. Nemají představu, co budou děti potřebovat za dvacet let, prohlásil šéf Scio

Nepovinným testováním na covid začal nový školní rok. Ministr vyzval učitele, aby hned od září nešíleli s doháněním učiva. Zakladatel a ředitel společnosti Scio Ondřej Šteffl si myslí, že by učitelé měli být po covidovém roku na děti hodní. Zároveň upozornil rodiče, že školy neumí jejich děti připravit na život v 21. století. Největší brzdou ve vzdělání jsou podle něj právě rodiče – naprostá většina z nich nemá představu, co jejich děti budou potřebovat za dvacet let, upozornil Šteffl, který byl hostem Interview ČT24.
1. 9. 2021|