TÉMA

Úřady práce

Jednání vlády a odborů o platech ve veřejné sféře začne 25. května, řekl Středula

Jednání odborů a vlády o růstu platů úředníků i dalších pracovníků veřejného sektoru začne 25. května. Kabinet našel termín, oznámil předák Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula. Ohlášení termínu bylo podmínkou pro zrušení stávkové pohotovosti na úřadech práce. Skončit by mohla ve čtvrtek. Odboráři slíbili, že ji odvolají den po oznámení data jednání. Předseda podnikového výboru odborových organizací při úřadu práce Jan Dudek řekl, že svůj slib dodrží.
4. 5. 2022|

Odbory a vláda se přou o podporu rodin. Kdo rychle dává, dvakrát dává, říká Středula

Vláda na svém středečním zasedání schválila mimořádnou protiinflační podporu pro rodiny s dětmi; domácnostem s čistým ročním příjmem do jednoho milionu korun slíbila jednorázovou podporu pět tisíc na dítě. Podle ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky (KDU-ČSL) jde o efektivně zacílenou pomoc, šéf odborové centrály Josef Středula pochybuje, zda v současné ekonomické situaci stačí – a jestli nepřijde příliš pozdě, protože výplata bude potřebovat vlastní zákon. O podpoře debatovali v Událostech, komentářích.
28. 4. 2022|

Zahájení školního roku pro ně nebylo snadné. Situace rodičů samoživitelů se zhoršuje

Dvě třetiny rodičů samoživitelů kvůli nedostatku peněz nestihly připravit děti do školy, vyplynulo z průzkumu Asociace neúplných rodin. Nemají třeba pomůcky nebo zaplacené kroužky. Přibylo také žádostí o mimořádnou dávku od úřadu práce.
18. 10. 2021|

Stát poprvé zastoupil neplatiče. O náhradní výživné v červenci zažádalo osmnáct set rodin

Úřady práce dostaly v červenci 1821 žádostí o náhradní výživné. Alimenty od státu za neplatiče přiznaly zatím zhruba polovině žadatelů a žadatelek. Celkem za první měsíc od zavedení vyplatily 1,83 milionu korun. Podle úřadu práce a ministerstva práce zájem o podporu zatím naplňuje očekávání. Počítalo se s tím, že by ročně mohlo dorazit kolem čtyřiadvaceti tisíc žádostí, tedy dva tisíce měsíčně.
5. 8. 2021Aktualizováno5. 8. 2021, 20:01|