TÉMA

Chaty

SeČTeno z Královéhradeckého kraje: Přístup lidí k chataření se mění

Popularita chat a chalup v okolí Hradce Králové během pandemie covidu výrazně narostla. Teď  zájem o nové rekreační nemovitosti pomalu upadá. A mění se i přístup lidí k chataření. Z původně rekreačních nemovitostí se stále častěji stávají domky k trvalému užívání. Natáčel o tom pořad SeČTeno.
11. 8. 2023|

Ceny chat a chalup začaly klesat, po konci covidových uzávěr už o ně není takový zájem

Zájem o chaty a chalupy začal klesat a s ním i jejich ceny. Podle oslovených realitních makléřů se trend z doby covidových uzávěr obrátil. Tehdy byl zájem lidí o rekreační objekty nebývale velký, teď ustupuje – i kvůli energetické krizi.
28. 11. 2022|

30 let zpět: Pustevny v rukou podnikatelů

Pustevny v Beskydech, oblíbený cíl zahraničních i československých turistů, vzbuzovaly neméně velký zájem mezi podnikateli. Do nových vlastnických a ekonomických vztahů postupně přecházely nejen místní chaty, ale také ojedinělý komplex historických objektů postavených ve slohu takzvané lidové secese s valašskými prvky.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
26. 1. 2022|

V kempech u Orlíku již několikrát hořely karavany. Majitelé kolem nich vztyčují nepovolené přístřešky

Opakované požáry v kempech u Orlíku bude řešit Povodí Vltavy. Karavany jsou často ve velmi špatném technickém stavu a jejich majitelé je navíc pomocí různých úprav často proměnili na černé stavby. Prevence požárů je pak nulová.
29. 7. 2021|