TÉMA

IDS JMK

Vlaky na nejvytíženějších jihomoravských linkách chtějí provozovat Arriva, České dráhy i RegioJet

Společnosti Arriva, České dráhy a RegioJet se přihlásily do soutěže Jihomoravského kraje na provozování elektrických vlaků na linkách S2 a S3. Jsou to páteřní linky spojující Brno mimo jiné s Blanskem, Kuřimí nebo Hustopečemi. Dopravce, kterého si kraj vybere, začne jezdit už od letošního prosince. Nebude totiž muset shánět nové vlaky – ty dodá sám kraj.
7. 2. 2024|

Řidič linkového autobusu na Břeclavsku nadýchal přes tři promile. Přiznal, že vypil lahev rumu a vodky

Přes tři promile nadýchal na Břeclavsku řidič napůl plného linkového autobusu, ke kterému nejprve vyrazili záchranáři a následně policie. Zdravotníci přijeli, kvůli údajným zdravotním problémům řidiče, policisty pak zavolali sami. Policie vyzvala cestující a další svědky, aby se jí přihlásili, jízdou opilého řidiče autobusu se zabývá pro možné spáchání trestného činu.
11. 1. 2023|

Nový terminál a konec vlakové výluky do Blanska. Cestující na Brněnsku čekají od prosince změny

Cestující veřejnou dopravou na Brněnsku čekají od neděle 11. prosince dvě zásadní změny. Po otevření nové tramvajové trati budou čtyři autobusové linky ze západního Brněnska končit u nemocnice v Bohunicích. Skončí také výluka mezi Brnem a Blanskem, kde začnou znovu jezdit vlaky.
2. 12. 2022|

Vlaková výluka z Brna do Blanska se rozšířila až do Svitav. Potrvá tři měsíce

Vlaková výluka na železniční trati mezi Brnem a Blanskem, která trvá od poloviny loňského prosince, se od středy rozšířila až do Svitav. Lidé tak musí využívat hlavně náhradní autobusovou dopravu, v některých úsecích jedou motorové vlaky. Nové omezení v dopravě potrvá do konce srpna, vlaky na trať Brno–Blansko se vrátí letos v prosinci.
1. 6. 2022|

Na většině území Česka hrozí v noci náledí. V sobotu může napadnout i 15 centimetrů sněhu

V noci na sobotu hrozí na většině území Česka tvorba náledí. V sobotu by navíc mělo v jižní a západní části republiky dorazit další sněžení, napadnout by mohlo až patnáct centimetrů sněhu, uvedli meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V Jihomoravském kraji sněžilo i v noci na pátek. Řidiči musejí být na silnicích opatrní, zpoždění mohou nabírat i některé autobusové spoje.
24. 12. 2021Aktualizováno24. 12. 2021, 12:37|

Po bouřkách jsou bez proudu tisíce domácností, na jihu Moravy je ochromená doprava

Bez dodávky elektrického proudu je v Česku stále i večer asi pět tisíc odběrných míst. Energetická společnost EG.D vyhlásila stav nouze na Břeclavsku a Hodonínsku. Důvodem jsou závažné škody a destrukce elektrického vedení po čtvrtečních extrémních bouřkách, krupobití a tornádu. Na jihu Moravy je ochromená také veřejná doprava. Uzavřená byla D1 u Vyškova a kvůli spadlému elektrickému vedení i D2 u Břeclavi.
25. 6. 2021Aktualizováno25. 6. 2021, 20:16|