TÉMA

Protivládní protest

Prahou i Brnem prošly pochody za klima, kritizovaly politiky i podnikatele. Konaly se i protivládní protesty

Den boje za svobodu a demokracii nebyl jen dnem vzpomínání na roky 1939 a 1989, ale také dnem aktivních protestů. Prahou i Brnem prošly pochody za klima. Uskutečnily se i protivládní protesty – na Staroměstském náměstí v Praze i před Janáčkovým divadlem v Brně. Ve Valašském Meziříčí se sešli lidé k demonstraci za spravedlivé vyšetření otravy Bečvy.
17. 11. 2023|

Protest u Úřadu vlády večer skončil, někteří demonstranti chtějí znovu přijít ráno

Před Úřadem vlády v centru Prahy v pondělí po celý den zůstávaly desítky účastníků nedělní protivládní demonstrace, mnozí tam strávili i noc. Od hlavního vchodu do sídla vlády je oddělovaly policejní zátarasy, nábřeží Edvarda Beneše zůstalo průjezdné. Situace byla klidná a policie nemusela řešit žádné konflikty. V pondělí večer kolem 19:00 protest skončil, jeho účastníci se rozešli. Někteří z nich se plánují před Úřad vlády vrátit v úterý ráno.
17. 4. 2023Aktualizováno17. 4. 2023, 19:49|

V Hongkongu pustili na svobodu opoziční aktivistku Chowovou

Po sedmi měsících strávených za mřížemi za účast na masové manifestaci v roce 2019 byla z vězení v Hongkongu v sobotu propuštěná opoziční aktivistka Agnes Chowová. Před věznicí na ni čekali novináři, ale mladá žena s nimi nemluvila. Další dva aktivisté, Joshua Wong a Ivam Lam, ve vězení nadále zůstávají.
12. 6. 2021|