TÉMA

Syn

Odjíždíme k moři, řekl otec a bez svolení matky zmizel i s malým synem. Hledá je policie

Policisté z Plzeňského kraje pátrají po chlapci a jeho otci. Dítě, kterému je 4,5 roku a je svěřeno do péče matky, si bez jejího souhlasu otec vyzvedl a odjel s ním neznámo kam, napsali strážci zákona v úterý po 19. hodině na Twitteru.
11. 7. 2023|

Rakouská politika přišla o nejvýraznější postavu posledních let. Kurz odchází do ústraní

Bývalý rakouský kancléř Sebastian Kurz opouští politiku. V čele vládních lidovců (ÖVP) má politika vyšetřovaného policií kvůli podezření z úplatkářství nahradit ministr vnitra Karl Nehammer. Ten by mohl stanout také v čele celé vlády, kde by po krátké době nahradil Alexandera Schallenberga. Ten se stal kancléřem teprve v říjnu a oznámil, že dá funkci k dispozici, jakmile si ÖVP vybere nového šéfa. Podle Schallenberga by měl být šéfem vlády a lidové strany jeden člověk a on na funkci předsedy lidovců kandidovat nehodlá. Odchod z politiky oznámil také rakouský ministr financí Gernot Blümel (ÖVP).
2. 12. 2021Aktualizováno2. 12. 2021, 21:40|

Iráčan v Německu dostal doživotí za válečné zločiny v Mosulu

Německý soud nepravomocně vyměřil doživotní trest vězení Iráčanovi za válečné zločiny, které coby člen teroristické organizace Islámský stát (IS) spáchal v roce 2014 ve svém domovském městě Mosulu. Jeho dvaadvacetiletý syn půjde za mříže na pět let a deset měsíců, informovala agentura DPA.
4. 6. 2021|