TÉMA

Plavecký bazén

Hasiči v Ostrově zasahovali u úniku chloru ze školního bazénu

Hasiči v protichemických oblecích zasahovali u úniku chloru v základní škole v Masarykově ulici v Ostrově na Karlovarsku. Látka zamořila technickou místnost plaveckého bazénu, jeho správce se nadýchal chemikálií a záchranáři ho převezli do nemocnice. Výuka v té době byla ve třídách ve vedlejší budově, žáky a učitele tak nebylo nutné evakuovat.
29. 2. 2024Aktualizováno29. 2. 2024, 12:46|

Lužánecký bazén se otevírá veřejnosti. Oprava areálu stála 444 milionů

Modernizovaný a rozšířený plavecký komplex za Lužánkami v Brně se v pondělí odpoledne otevře veřejnosti. Práce za 444 milionů korun zahrnovaly přístavbu k nynějšímu stadionu, ve které vznikly dva bazény, větší pětadvacetimetrový s osmi drahami a menší šestnáctimetrový pro děti. Stavbaři také opravili strop a osvětlení v původním padesátimetrovém bazénu a upravili vstup a blízké okolí.
6. 11. 2023|

Předvolební Liberec: město získalo územní plán, na novou radu čeká rekonstrukce bazénu

V Liberci vládla v uplynulých čtyřech letech stabilní koalice Starostů pro Liberecký kraj (SLK), ANO a ODS. Za své největší úspěchy považuje nový územní plán, vybudování kanceláře městského architekta nebo opravu Liebiegova paláce. Bez rekonstrukce naopak stále zůstává městský bazén a noví zastupitelé se budou muset vyrovnat i s prudkým růstem cen energií, což se promítne do výdajů na školy či MHD.
17. 9. 2022|

Bazén v Brně za Lužánkami bude skoro rok zavřený. Vyroste vedle něj nový

První den letních prázdnin se v Brně zavře plavecký bazén za Lužánkami. Padesát metrů dlouhé dráhy nebudou mít plavci k dispozici skoro rok. Důvodem je stavba vedlejšího pětadvacetimetrového bazénu, se kterým bude původní bazén propojený. Společná bude techniologie, což ušetří peníze. Nový bazén vyjde bezmála na 250 milionů korun.
29. 4. 2022|

V Brně začala stavba nového plaveckého bazénu. Kromě sportovců má nalákat i rodiny

V Brně začala stavba nového bazénu, který se stane součástí Městského plaveckého bazénu Lužánky. Za 250 milionů korun vznikne osm drah dlouhých 25 metrů a také menší a mělčí bazén pro předškolní děti a výuku plavání dětí tohoto věku. Hotový má být v létě roku 2023 a stavba si vyžádá přerušení provozu současného padesátimetrového bazénu na osm až devět měsíců.
30. 9. 2021|

V Karviné rekonstruují bazén za 400 milionů. Podle opozice je projekt předražený

V Karviné se modernizuje plavecký bazén, dosavadní sloužil 32 let. Celou rekonstrukci město hradí ze svého rozpočtu. S tím opozice nesouhlasí, navíc kritizuje vedení radnice za cenu zakázky.
28. 5. 2021|