TÉMA

Divadlo Ungelt

Manželka a milenka. Tereza Brodská se vrátila k divadlu, s Jitkou Smutnou se učí nadechnout života

Role podváděné ženy přivedla herečku Terezu Brodskou po více než dvou dekádách opět na prkna kamenné divadelní scény. Psychologickou hru o setkání manželky a milenky, pro něž nastal čas osvobodit se od jednoho muže, uvádí pražské Divadlo Ungelt. Hereckou partnerkou Brodské je Jitka Smutná.
24. 1. 2024|

Bráchové Orozovič a Němec si ničí život láskou k Veronice Khek Kubařové

Pražské komorní divadlo Ungelt uvedlo novinku Brácha. Hra britského dramatika Simona Graye je postavena na lásce dvou bratrů k jedné ženě. V české premiéře příběhu, který autor věnoval svému vlastnímu bratrovi, hrají Marek Němec, Igor Orozovič a Veronika Khek Kubařová.
20. 5. 2023|

Všechny báječný věci, kvůli kterým stojí za to žít, probírá Richard Krajčo i s diváky

Pražské Divadlo Ungelt uvádí monodrama Všechny báječný věci britského dramatika Duncana Macmillana a komika Johnnyho Donahoea. V inscenaci pro jednoho herce přesto není Richard Krajčo sám, jeho hereckými spoluhráči jsou totiž i diváci.
26. 1. 2023|

Divadla na prázdniny nehrají. Letní scény se otevírají po celém Česku

Divadelní prázdniny divadla ne vždycky dodržují, letos v létě navíc často chtějí sobě i divákům vynahradit kvůli pandemii nevydařenou sezonu. Letní scény se tak otevírají v Praze, Plzni nebo Pardubicích. Vedle repríz oblíbených kusů se chystají i premiéry, repertoár je většinou odlehčený. Některé venkovní scény už hrají, jiné spustí program až se začátkem prázdnin.
26. 6. 2021|

Letní scény otevírají. Příští týden mohou promítat kina a divadla hrát i uvnitř

Od pondělí se mohou konat kulturní akce pod širým nebem s účastí až 700 sedících lidí. Od pondělí 24. května se pak bude moci kulturních akcí venku zúčastnit až tisíc lidí, musí ale tak být naplněna maximálně poloviční kapacita prostoru. Budou se moci konat také akce uvnitř s účastí maximálně 500 diváků a pořadatelé také mohou obsadit maximálně polovinu celkové kapacity. To znamená, že otevřou divadla či kina. V pondělí to schválila vláda.
17. 5. 2021Aktualizováno17. 5. 2021, 17:39|