TÉMA

Václav Vlček

Armáda střídá vojáky na misích, nejvíc jich zůstává na východním křídle NATO

Česká armáda prostřídala vojáky v zahraničních operacích. Momentálně nejvyšší počet jich působí na Slovensku a v Pobaltí, kde posilují obranu východního křídla NATO. Na dvě stovky příslušníků, kteří se z misí vrátili, dostalo na pražském Vítkově vyznamenání za službu v zahraničí.
9. 2. 2024|

Exhejtman Rath se vrátí do vězení, soud v nejbližších dnech rozhodne kdy

Bývalý středočeský hejtman David Rath se již brzy vrátí do vězení. O termínu v nejbližších dnech rozhodne Krajský soud v Praze, který má po půl roce k dispozici pravomocný rozsudek v druhé větvi korupční kauzy kolem bývalého politika. České televizi to sdělil mluvčí soudu Jiří Wažik. Rath si už odpykával jiný nepodmíněný trest, do vězení se tak vrátí už jen na pár měsíců. V kauze, kde jde o manipulace zakázek ve Středočeském kraji, soudy pravomocně odsoudily také manžele Kottovy, firmu Metrostav nebo její dceřinou společnost Metrostav Infrastructure.
2. 12. 2022|

Kontroly na hranicích mezi Českem a Slovenskem pokračují, zapojili se i vojáci

Do kontrol na státní hranici mezi Českem a Slovenskem se zapojili vojáci. K ostraze hranic nastoupili příslušníci pozemních sil a aktivních záloh, armáda vyčlenila tři sta dvacet vojáků. Kontroly na hranicích měly původně skončit v sobotu, pokračovat ale budou do 28. října. Vláda kontroly zavedla na konci září kvůli rostoucímu počtu migrantů, od té doby jich bylo odhaleno přes devatenáct set. Převaděčů policie zadržela zhruba padesát. Po jednom aktuálně policisté pátrají na hranicích u Bechova na Vsetínsku, kde i přes varovné výstřely utekl do lesa.
9. 10. 2022Aktualizováno9. 10. 2022, 18:14|

Ministr zdravotnictví představil tým pro zvládání pandemie

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) a epidemiolog Roman Chlíbek představili Národní institut pro zvládání pandemie (NIZP). Ministr bude spoléhat na Centrální řídicí tým, jehož součástí jsou zástupci armády, i na data Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS). Expertní poradní orgán má vládě pomáhat v souboji s epidemií koronaviru, při které aktuálně hrozí nárůst infekcí způsobených variantou omikron.
6. 1. 2022Aktualizováno6. 1. 2022, 23:17|

Prezident Zeman jmenoval nové generály, Koudelka z BIS mezi nimi ale nebyl

Prezident Miloš Zeman do generálské hodnosti povýšil či jmenoval 17 zástupců armády, policie, hasičů, Vězeňské služby, celníků a tajných služeb včetně ředitele rozvědky, Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) Marka Šimandla nebo ředitele policejní Ochranné služby Jiřího Komorouse. Naopak Michala Koudelku z BIS opět opomenul.
8. 5. 2021Aktualizováno8. 5. 2021, 18:58|