TÉMA

Pavel Pavlík

K letectvu mě nalákal i film Top Gun, říká stíhací pilot Pavel Pavlík

„Nenosím na palubu ani fotky, ani talisman, ale letadlo pohladím, protože chci, aby mě dovezlo, kam má,“ řekl v Interview ČT24 velitel 21. křídla taktického letectva v Čáslavi a stíhací pilot Pavel Pavlík. Stát se stíhačem byl už jeho dětský sen, o letadla se zajímali i jeho děda a otec. A do letectva ho nalákal také americký film Top Gun.
8. 1. 2023|

Ostrovská nemocnice zrekonstruovala oddělení pro pacienty v kritickém, ale stabilizovaném stavu

Nemocnice v západočeském Ostrově otevřela po rekonstrukci oddělení dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče (DIOP) s dvaceti lůžky a novou technologií. Určeno je pro pacienty, kteří jsou po mozkové příhodě, těžkém srdečním selhání nebo vážném úrazu v kritickém, ale stabilizovaném stavu a budou moci již začít rehabilitovat.
4. 1. 2023|

Policisté obvinili muže, který poničil auta zdravotníků v kladenské nemocnici. Hrozí mu rok vězení

Policisté chytili muže, který koncem listopadu poničil auta zdravotníků v kladenské nemocnici. K jeho dopadení přispěla souhra náhod. Muž o svém činu řekl strážníkům, kteří mu chtěli zkontrolovat doklady. Na policii vypověděl, že nešlo o cílený útok na zdravotníky. Rozčílilo ho, že nedostal léky. Kriminalisté muže obvinili z poškození cizí věci, za což mu hrozí až rok vězení. Na webu o tom informovala policejní mluvčí Michaela Richterová.
22. 12. 2021|

Policie zveřejnila záběry muže, který podle ní zdravotníkům v Kladně poničil auta

Policie České republiky na svém webu zveřejnila kamerové záznamy, které zachycují ničení aut zdravotníků v areálu kladenské nemocnice. Na záběrech je muž, který je podle policie hlavním podezřelým. Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po jeho totožnosti, uvedla na webu policejní mluvčí Michaela Richterová.
17. 12. 2021|

Testování ve firmách může pokračovat, potvrdil soud. Přírůstky nakažených mírně klesají

Ve středu přibylo v Česku 7015 potvrzených případů koronaviru. To je nejnižší středeční nárůst v tomto roce. Nejvyšší správní soud zamítl návrh na zrušení povinného testování zaměstnanců ve firmách. Šest středočeských nemocnic odvolalo stav hromadného postižení osob. Po celé zemi se distribuují antigenní testy do škol. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) chce po vládě mimořádné odměny pro policisty a hasiče.
8. 4. 2021Aktualizováno8. 4. 2021, 17:23|