TÉMA

Onkologické onemocnění

Prevence se kvůli covidu zanedbaly, míní lékaři. Objednejte se na prohlídku, apelují

Po třech měsících poklesu začala covidová čísla opět růst. Vydatný nárůst nakažených hlásí Portugalsko, které zároveň patří k premiantům v očkování. Podle odborníků se není čeho obávat, před podzimem doporučují očkování další ochrannou dávkou. Za větší problém považují prevenci, kterou Češi během pandemie zanedbali. V Událostech, komentářích proto vyzvali, aby se ke svému lékaři objednali.
14. 6. 2022|

Masarykův onkologický ústav v Brně otevřel dvě nová pracoviště za šedesát milionů

Rozšířené prostory o rozloze dva tisíce čtverečních metrů na dvou ambulantních pracovištích v pátek slavnostně otevřeli v Masarykově onkologickém ústavu (MOÚ) v Brně. Práce na rozšíření Pracoviště ambulantní protinádorové léčby a Centra paliativní péče vyšly na téměř šedesát milionů korun a umožní poskytnutí péče většímu množství pacientů v komfortních podmínkách, sdělil ředitel MOÚ Marek Svoboda.
1. 4. 2022|

S odhalením rakoviny plic v raném stádiu má od nového roku pomoci hrazené vyšetření

Půl milionu lidí se zvýšeným rizikem vzniku rakoviny plic se od nového roku bude moci zapojit do preventivního programu hrazeného pojišťovnami. Lékaři od něj čekají více pacientů zachycených včas. V raném stádiu totiž dokáží zachránit až devět z deseti z nich. Později se poměr otáčí.
24. 9. 2021|

Prezident Zeman udělil milost onkologicky nemocnému muži odsouzenému za loupež

Český prezident Miloš Zeman udělil ve středu další milost, tentokrát onkologicky nemocnému muži. Prominul mu zbytek nepodmíněného trestu vězení za loupež a nebezpečné vyhrožování. Na webu Pražského hradu to oznámil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Omilostněnému už dříve soud kvůli vážnému zdravotnímu stavu výkon trestu přerušil.
31. 3. 2021Aktualizováno31. 3. 2021, 12:16|