TÉMA

Recidivista

Soud uložil seniorovi za vraždu pracovnice herny v Olomouci doživotní trest

Olomoucký krajský soud uložil doživotní trest vězení třiasedmdesátiletému Adolfu Hlubikovi za vraždu pracovnice herny v Olomouci. Senior při loupežném přepadení loni v květnu střelil ženu do hlavy. V nemocnici bojovala deset měsíců o život, letos v březnu zraněním podlehla.
25. 5. 2023Aktualizováno25. 5. 2023, 10:18|

Recidivista se odvolal proti doživotí za brutální vraždu

Soud v Ústí nad Labem odsoudil na doživotí recidivistu Karla Kalinu za vraždu. Loni na Děčínsku brutálně napadl a zavraždil svou kamarádku. Stejný trest mu navrhl také státní zástupce Vladimír Jan, obhajoba žádala zproštění obžaloby. Soudkyně Vladimíra Kodatová při odůvodňování výše trestu poznamenala, že oběť velmi trpěla. Rozsudek není pravomocný, Kalina se na místě odvolal.
5. 5. 2023Aktualizováno5. 5. 2023, 14:33|

Neslyšící recidivista na jihu Moravy okrádal seniorky. Natočila ho kamera instalovaná v bytě

Ojedinělý případ řeší policisté z Brna. Neslyšící muž okrádal seniorky se stejným handicapem. V jednom případě šlo o rodinnou známou, o které věděl, že má peníze. Využil toho, že seniorka už zapomínala, a stále se do jejího bytu vracel a kradl několikatisícové obnosy. Dokonce narazil na dvě obálky, kde bylo tři sta tisíc korun. Při krádeži ho natočila kamera instalovaná v bytě.
14. 10. 2022|

Muži, který letos usmrtil v Adršpachu autem dva lidi, soud zpřísnil trest za usmrcení ženy při couvání v roce 2017

Soud v Náchodě poslal do vězení na rok a tři měsíce Jana Července, který před třemi týdny srazil a usmrtil dva chodce v Adršpachu. Trest se ale týká případu z roku 2017, kdy při couvání v Červeném Kostelci usmrtil ženu. Rozsudek je zatím nepravomocný, muž totiž během pětileté zkušební doby spáchal na silnicích dalších pět deliktů, a to i přesto, že měl zákaz řízení. Případem usmrcení chodců v Adršpachu se policie dál zabývá.
14. 9. 2022|

Muž, který v Budějovicích držel ženu jako rukojmí, je recidivista, uvedla policie. Chystá jeho obvinění

Muž, který ve středu držel v centru Českých Budějovic téměř hodinu ženu jako rukojmí, je recidivista, uvedla ve čtvrtek policie. Připravuje jeho obvinění a návrh na umístění do vazby. Žena, kterou jednačtyřicetiletý útočník držel, utrpěla zranění, je však mimo ohrožení života. Policie o tom informovala na svých webových stránkách.
1. 7. 2021|

Nutit člověka při výslechu k přiznání je podle soudu kázeňský přestupek

Krajský soud v Českých Budějovicích i napodruhé osvobodil českobudějovického policistu, který podle vyšetřovatelů spolu se svým kolegou nutil při výslechu k přiznání romského recidivistu. Podle soudu mohl policista spáchat kázeňský přestupek a případ znovu předal k posouzení jeho nadřízeným. Krajský soud tak rozhodl navzdory loňskému verdiktu Nejvyššího soudu, podle kterého odvolací soud posoudil jednání policisty příliš benevolentně. To si myslí také nejvyšší žalobce Pavel Zeman, který s novým rozsudkem nesouhlasí a v případu se znovu obrátil na Nejvyšší soud.
25. 2. 2021|