TÉMA

Jaromíra Vítková

Chystaný kruhový objezd u Sebranic na Blanensku má zvýšit bezpečnost

Na silnici I/43 u Sebranic na Blanensku začala stavba kruhového objezdu. Zvýší plynulost a bezpečnost dopravy. Zvláště pro řidiče, kteří jedou od Boskovic, je totiž dosavadní napojení z vedlejší silnice na hlavní tah z Brna do Svitav obtížné. Práce začaly minulý týden a potrvají ještě tři měsíce. Řidiči zatím žádné dopravní omezení nepocítí, v plánu je až v závěru stavby, předeslal ředitel brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) David Fiala.
31. 7. 2023|

Začaly práce na hlavním tahu z Brna do Svitav. Řidiči se zdrží i půl hodiny

S dopravním omezením musejí počítat řidiči, kteří v těchto dnech pojedou na trase Brno– Svitavy. V Lažanech na Blanensku začali silničáři opravovat povrch silnice I/43. Provoz tam řídí semafor, často se tam tak tvoří kolony aut. Práce v Lažanech mají trvat necelý týden. Silnicí denně projede i dvacet tisíc aut. V budoucnu by měla obcím v regionu pomoci nová čtyřproudá silnice.
19. 6. 2023|

Senátorkou za Blansko zůstane Jaromíra Vítková

Senátorkou ve volebním obvodu Blansko bude opět Jaromíra Vítková (SPOLU). Ve druhém kole senátních voleb získala 65,36 procenta hlasů. Druhý Antonín Žirovnický (ANO) dostal 34,63 procenta hlasů. Druhého kola voleb se zúčastnilo 20,29 procenta voličů, v prvním před týdnem hlasovalo 47,57 procenta.
1. 10. 2022Aktualizováno1. 10. 2022, 16:14|

Ve druhém kole se v Blansku střetnou Vítková a Žirovnický

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Blansko postoupili senátorka Jaromíra Vítková (KDU-ČSL) a Antonín Žirovnický (za ANO). Vítková obdržela 30,79 procenta hlasů, Žirovnický získal 17,93 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo přibližně 47,57 procenta voličů, o hlasy usilovalo sedm kandidátů. Druhé kolo se uskuteční v pátek 30. září a sobotu 1. října. Debaty ve vysílání ČT se ze zdravotních důvodů nemohl Antonín Žirovnický zúčastnit, na otázky proto odpovídala pouze Jaromíra Vítková.
24. 9. 2022Aktualizováno28. 9. 2022, 18:24|

Senátoři zabránili zmrazení platů politiků. Podpořili zpřísnění dohledu nad strojvedoucími

Stát získá přehled o dodržování pracovní doby a odpočinku strojvedoucích na dráze. Senátoři schválili novelu drážního zákona, jejímž cílem je zjistit, jestli jsou strojvedoucí přetížení. Horní komora také odmítla vládní návrh na zmrazení platů vrcholných politiků na pět let. S předlohou přišel premiér Andrej Babiš (ANO) krátce před sněmovními volbami. Senátoři jej hodnotili jako vrcholně populistický krok.
27. 10. 2021Aktualizováno27. 10. 2021, 19:39|

Vláda zpřísnila pravidla pro ochranu dýchacích cest, počítá také s návratem části žáků do škol od 1. března

Povinnost nosit respirátor či jinou kvalitnější ochranu dýchacích cest bude platit až od půlnoci ze středy na čtvrtek, potvrdil to ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Respirátor či dvě chirurgické roušky budou od čtvrtka povinné v obchodech, provozovnách služeb, v prostředcích i na zastávkách veřejné dopravy nebo v ambulancích. Vláda také nadále počítá s plánem částečného návratu dětí do škol počínaje od 1. března dále. Kabinet rovněž prodloužil program Antivirus do konce dubna. Stát nově proplatí mzdu či její část jen u zaměstnanců, kteří jsou ve firmě přes tři měsíce.
22. 2. 2021Aktualizováno22. 2. 2021, 23:45|

Reprodukční číslo po šesti dnech kleslo, rizikové skóre je na 75 bodech

Reprodukční číslo po šesti dnech růstu kleslo na 1,16 z předchozích 1,19,  dál ale setrvale roste průměrný počet nově nakažených na  sto tisíc obyvatel za posledních 14 dní i čtrnáctidenní průměr nakažených mezi seniory. Skóre PES, kterým se původně měla řídit opatření proti šíření covidu, je na 75 bodech. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí vydá také mimořádné opatření, ve kterém se kvůli šíření epidemie covidu-19 zpřísní povinnost ochrany dýchacích cest, platit bude od půlnoci na úterý. Vláda bude řešit osud soutěže na dodávku antigenních testů pro školáky, ministři pravděpodobně proberou i samotný návrat některých žáků do lavic od začátku března.
22. 2. 2021Aktualizováno22. 2. 2021, 14:25|