TÉMA

Příznivci

Příznivci Peterkové vylomili dveře do soudní síně, policie dva lidi zadržela

Podporovatelé bývalé novinářky Jany Peterkové na pražském městském soudu vylomili dveře do jednací síně. Policisté při zásahu zadrželi dvě osoby. Jednoho z příznivců Peterkové odvezli záchranáři. Soudní senát jednání přerušil, později se ale znovu sešel a vynesl pravomocný rozsudek, v němž Peterkové potvrdil podmínku za šíření poplašné zprávy. Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) po incidentu uvedl, že chce, aby Vězeňská služba a vedení soudu zajistily, že se nic takového nebude již opakovat.
30. 5. 2023Aktualizováno30. 5. 2023, 19:12|

Babiš přijel za voliči na sever Čech. V Liberci, Jablonci i Děčíně na něj kromě stoupenců čekali i odpůrci

Andrej Babiš (ANO) se vydal za voliči. Po čtvrteční debatě v uzavřeném sále v Benešově zamířil tentokrát do ulic Liberce a Jablonce nad Nisou. V krajském městě se setkal s příznivci – ale i odpůrci – před nádražím a v centru, potom odjel do Jablonce. Zamířil na náměstí. U vstupu na něj se ale shromáždil dav, v němž převažovali jeho pískající odpůrci. Babiš se nakonec dostal jen na okraj náměstí, potom odešel. Po třetí hodině odpoledne z města odjel a zamířil ještě do Děčína, kde rovněž čekali jak jeho příznivci, tak i odpůrci.
20. 1. 2023Aktualizováno20. 1. 2023, 19:23|

Autorka článku popsala incident na Babišově mítinku. Zákrok asi nebyl v pořádku, shodují se experti

Redaktorka a autorka článku o zákroku policie na mítincích šéfa hnutí ANO Andreje Babiše Ivana Svobodová v pořadu 90' ČT24 podrobně popsala oba incidenty. Experti se shodli na tom, že zásahy policistů zřejmě nebyly v pořádku, podle nich je za každých okolností nutné, aby se policisté legitimovali. Situaci za alarmující označila v Událostech, komentářích také šéfka sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Naopak místopředseda ANO Radek Vondráček zkritizoval policejního prezidenta Martina Vondráška za to, že událost komentoval, aniž by byla řádně vyšetřena.
6. 8. 2022|

Bývalá šéfka energetického úřadu Vitásková chtěla za stíhání odškodné 48,5 milionu, soud jí přiznal zlomek

Bývalá šéfka Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková neuspěla s požadavkem na odškodné 48,5 milionu korun za své trestní stíhání v kauze solárních elektráren. Ministerstvo spravedlnosti jí za způsobenou nemajetkovou újmu vyplatí celkem 600 tisíc korun. Ve čtvrtek to potvrdil pražský městský soud, který zamítl odvolání jak Vitáskové, tak i státu.
7. 4. 2022|

Bolsonaro vydal výnos, kterým chce omezit mazání příspěvků na sítích

Brazilský prezident Jair Bolsonaro vydal výnos, kterým chce ztížit mazání příspěvků a účtů ze strany provozovatelů sociálních sítí. Před jejich smazáním by měli uživateli řádně vysvětlit, proč chtějí k tomuto opatření přistoupit. Podle serveru BBC News ale není příliš jasné, jak bude nová norma v praxi fungovat. Na úterý jsou v brazilském hlavním městě hlášená shromáždění příznivců i odpůrců prezidenta.
7. 9. 2021|

Trump republikány stále ovládá, je to jako Hlava 22, píše po impeachmentu Reuters

Republikánská strana stále zůstává stranou Donalda Trumpa. Z 50 republikánských senátorů se 43 vyslovilo v sobotu pro to, aby byl Trump zbaven obvinění z podněcování ke vzpouře před lednovým vpádem jeho příznivců do amerického Kapitolu. Jen sedm republikánských senátorů se vyslovilo pro usvědčení. Hlasování ukazuje, jak silně ovládá bývalý prezident stranu, kterou si v posledních pěti letech přetvořil k obrazu svému, napsala agentura Reuters.
14. 2. 2021Aktualizováno14. 2. 2021, 18:55|