TÉMA

Okresní soud v Ústí nad Labem

Šoféři vyrážejí na silnice i přes zákaz řízení. Pomoci mají přísnější tresty i terapeutické programy

Na českých silnicích přibývá šoférů, kterým soudy zakážou řízení. Ročně je jich asi patnáct tisíc. Zhruba čtyři tisícovky z nich ale zákaz opakovaně porušují. Nejčastěji přitom řidiči trest dostali za to, že za volant usedli opilí, zdrogovaní nebo jeli příliš rychle a agresivně. Jeden z posledních takových případů řeší na Královéhradecku. Muž s devatenácti zákazy řízení zabil na silnici v rozmezí šesti let tři lidi.
18. 9. 2022|

Ústecký soud uložil souhrnný dvouletý trest vězení Slovákovi z dokumentu V síti

Ústecký okresní soud poslal na dva roky do vězení Slováka Ivana Hazuchu známého z dokumentu V síti za kontaktování dívky, o které si myslel, že jí je dvanáct let –⁠ žádal od ní obnažené fotky a plánoval s ní setkání v Ústí nad Labem za účelem sexu. Muž už byl dříve odsouzen za kontaktování nezletilých dívek přes sociální sítě, mezi nimiž byla i herečka z dokumentu. Soud uložil souhrnný dvouletý nepodmíněný trest a vyhostil ho. Hazucha vinu doznal. Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně si ponechala třídenní lhůtu pro vyjádření stanoviska.
10. 5. 2022|

Soud zastavil stíhání expolicisty, který si nechával část pokut

Okresní soud v Ústí nad Labem podmíněně zastavil trestní stíhání bývalého dopravního policisty z Ústeckého kraje, který si v roce 2019 nechával část pokut uložených řidičům. Získal tak podle vyšetřovatelů více než 40 tisíc korun. Soud stíhání zastavil, protože se muž k činu přiznal a uhradil už víc než polovinu způsobené škody. Na dotaz ČT to uvedl mluvčí soudu Martin Kredba. Rozhodnutí není pravomocné. Policistovi původně hrozily až tři roky vězení.
9. 2. 2021|