TÉMA

Kasárna Karlín

O budoucím využití karlínských kasáren má rozhodnout analýza

Vedení Prahy si nechá zpracovat analýzu budoucího využití objektu Kasárna Karlín. Vytvoří ji městská organizace Pražská developerská společnost (PDS), která navrhne, co by v prostoru mohlo být. Podle dokumentu, který v pondělí schválili radní, by památka mohla být využívána pro vzdělávací a společenské aktivity, vzniknout by mohlo i bydlení pro studenty. Kulturně-společenské centrum, které v kasárnách nyní sídlí, by mělo být zachováno. Kasárna město získalo jako součást směny majetků se státem, na které se strany domluvily. Budova je ve špatném stavu.
22. 1. 2024Aktualizováno22. 1. 2024, 20:15|

Praha připraví majetkové směny se státem za více než dvě miliardy korun

Pražští zastupitelé odsouhlasili, aby město připravilo dvě velké směny majetku se státem v celkové hodnotě 2,2 miliardy korun. O obou transakcích budou zastupitelé ještě hlasovat zvlášť v následujících měsících. V první směně získá město výměnou za většinu areálu Fakultní nemocnice Bulovka mimo jiné kasárna v Karlíně, areál na Bohdalci nebo budovu v Hybernské. Při druhé směně magistrát vymění své parcely v Nemocnici Na Homolce a Faustův dům na Karlově náměstí za zámek Veleslavín a další pozemky.
25. 3. 2022|

Zkoumá zchátralé budovy, nyní o nich Radomír Kočí vydal knihu

Iniciativa Prázdné domy, jejímž koníčkem je zkoumání zchátralých budov, eviduje po celém Česku přes tři tisíce opuštěných objektů. Jeden z jejích členů Radomír Kočí o nemovitostech, které volají o pomoc, napsal knihu. Doufá, že k nim přitáhne pozornost a že se je tak podaří zachránit.
7. 2. 2021|