TÉMA

Vila Milada

Squatteři opustili prázdný dům v pražských Strašnicích, který na několik hodin obsadili

Squatteři organizovaní skupinou Opravdu Dobré Squaty v sobotu obsadili prázdný bytový dům v Malínské ulici v pražských Strašnicích s cílem vytvořit tam kulturní a sociální centrum. Na místo přišli kolem poledne, následně dorazili i policisté a zástupci Prahy 10, která má budovu ve správě. Po několikahodinovém vyjednávání nakonec squatteři souhlasili, že budovu opustí výměnou za to, že se s jejich zástupci starosta Prahy 10 Martin Valovič (ODS) sejde a budou jednat o poskytnutí vhodných prostor pro zamýšlené aktivity. Odešli po 18:00.
26. 11. 2022Aktualizováno26. 11. 2022, 18:34|

Štrasburský soud zamítl žalobu v souvislosti se squatem Milada

Evropský soud pro lidská práva (ESLP) ve Štrasburku zamítl žalobu českých občanů v souvislosti s policejním zásahem v pražském squatu Milada a údajným policejním násilím. Rozhodnutí soud zveřejnil na svých stránkách.
3. 11. 2022|

O bývalém squatu Milada se rozhodne v příštích čtyřech letech, univerzita shání peníze na rekonstrukci

Univerzita Karlova dokončila průzkum technického stavu prvorepublikových vil Milada a Miluška, které v lednu za téměř šedesát milionů korun koupila od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM). České televizi to potvrdil mluvčí univerzity Václav Hájek. Obě budovy mají zásadní statické poruchy a hrozí, že místo rekonstrukce dojde k jejich demolici.
6. 11. 2021|

Karlova univerzita koupila bývalý squat Milada. Zaplatila za něj necelých 60 milionů

Na místě bývalého squatu Milada budou učebny a koleje pro studenty. Karlova univerzita odkoupila od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) vily Milada a Miluška. Zaplatila za ně necelých 60 milionů korun. Univerzita už v minulosti několikrát projevila snahu získat bývalý squat od státu.
15. 1. 2021|